Saadet Güneydoğu'ya çıkarma yapıyor

Saadet Güneydoğu'ya çıkarma yapıyor
Saadet Partisi, “Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik” projesi kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne çıkarma yapıyor. Peki, Saadet'in bu önemli projesinden kimler var?

SAADET, GÜNEYDOĞU'YA ÇIKARMA YAPIYOR

Saadet Partisi bu amaçla 14 kişilik bir heyeti bölgeye gönderirken, Genel Başkan Numan Kurtulmuş da Perşembe günü bir Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenleyerek projenin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşacak. 
 
Saadet Partisi ‘Demokratik Açılım' süreci kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne çıkarma yapıyor. Geniş bir kadro ile bölgeye giden Saadet Heyeti, sorunları yerinden dinleyerek, bölgedeki sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek. İki gün boyunca sürecek olan kapsamlı çalışma sonrasında ise Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a sunduğu; “Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik Projesi”ni bölgede açıklayacak.

KİMLER, HANGİ İLLERE GİDİYOR?
Bu amaçla Genel Başkan Yardımcılarının öncülüğünde eski bakanların ve milletvekillerinin yer aldığı özel heyetler oluşturuldu. Bölgeye gidecek ve yerinde incelemelerde bulunarak halkın sorunlarını dinleyecek olan heyette şu isimler yer alıyor;

Van: Eski Devlet Bakanı Ahmet Cemil Tunç ile Eski Milletvekili Fetullah Erbaş,
Muş: Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sacit Günbey ile Ahmet Karavar,
Mardin: Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz ile Eski Milletvekili Niyazi Yanmaz, Batman: Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ile Eski Milletvekili Fikret Karabekmez, Şanlıurfa: Eski Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanı Cevat Ayhan ile Eski Milletvekili Musa Okçu, Diyarbakır: Genel Başkan Yardımcıları, Hüsamettin Korkutata, Teoman Rıza Güneri, Ömer Vehbi Hatipoğlu, ile Eski Milletvekili Mehmet Bekaroğlu giderek çalışmalarda bulunacak.

KİMLER DİNLENECEK?
Bölgeye giden Saadet heyeti öncelikle bölge halkının sorunlarını bire bir dinleyerek onlarla fikir alış verişinde bulunacak. Aynı zamanda Mazlum-Der, Özgür-Der, İHD, Mustazaf-Der gibi sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek olan Saadet Heyeti, ayrıca gidecekleri illerin Baroları, Esnaf Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları ve bölgenin kanaat önderlerini de dinleyecek.

SAADET, REÇETEYİ PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLAYACAK
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da Perşembe günü Diyarbakır'da kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyerek sürece ilişkin görüş ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşacak. Söz konusu basın toplantısında Kurtulmuş, Demokratik Açılım projesi çalışmalarını yürüten İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a sunduğu 25 sayfalık ‘Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik Projesi'nin ayrıntılarını da açıklayacak.