Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Kaçar: Rize Ziraat Odası Aldığı Aidatların Kuruş Kuruş Nerelere Harcandığını Açıklasın

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Kaçar: Rize Ziraat Odası Aldığı Aidatların Kuruş Kuruş Nerelere Harcandığını Açıklasın
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, Rize Ziraat Odası’nın Çay Cüzdanlarından kestiği aidatların nerelere harcandığının kuruş kuruş açıklanmasını istedi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Sayın Nevzat Paliç, dün düzenlediği basın toplantısında 2018 yılında yaş çay cüzdanlarından defter başı 41 TL alınacağını açıklamış ve bu aidatların nerelere harcandığını birkaç kalemde belirtmişti. Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar ise bugün yaptığı yazılı açıklamada, Saadet Partisi olarak değil, birer yaş çay defteri sahipleri olarak alınan aidat gelirlerinin kuruş kuruş nerelere harcandığının açıklanmasını istedi.

Av. Kaçar, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Rize Ziraat Odası Başkanı Sayın Nevzat Paliç, bu yıl itibariyle yaş çay cüzdanlarından defter başına 41 TL aidat kesileceğini açıkladılar. Yaptığı açıklamada defter başına alınan bu aidatlar ile odanın giderlerinin karşılandığını ve çay alım yerlerine yardımlarda bulunulduğunu belirterek, birçok hizmetler yapıyoruz. Yaptığımız bu hizmetleri de basına açıklamıyoruz. Bizim muhtarlarımız, vatandaşlarımız bilir bizim neler yaptıklarımızı. Biz çok işler yapıyoruz. Fakat bazı şeyleri bizim insani görevimiz olduğu için açıklayamıyoruz” gibi muğlak bir ifade kullandılar. Biz Saadet Partisi olarak değil, birer yaş çay defteri sahipleri olarak soruyoruz, topladığınız bu parayı kuruş kuruş nerede kullandığınızı açıklamanıza bir mani mi vardır? Yıllardır Rizelilerden milyonlar toplanmaktadır. Defter sahiplerinin, zorunlu olarak kendilerinden kesilen bu meblağların nerelerde kullanıldığını bilmeye hakları vardır.

Bugüne kadar Rize Ziraat Odası’nın, her sezon öncesi çıkıp Yaş Çay fiyatının belirlenmesinde bir basın açıklamasıyla temennilerde bulunmaktan öte bir çalışması olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. Üreticilerin çay hasatıyla ilgili sıkıntılarını gidermek için herhangi bir fiili çalışma yapılmış mıdır? Mesela her yıl ortaya çıkan, çayımıza zarar veren kelebeklerle ilgili ne yapmıştır öğrenmek istiyoruz? Ya da çayın bitki olarak daha verimli olması için Oda olarak ne yapılmıştır? Bunları öğrenmek, kendilerinden mecburi kesinti yapılan Rizelilerin hakkıdır. Ve şüphesiz bu milletin hakkı, bu dünyada kalsa, ahirette kimsede kalmaz.” dedi.