Saadet Partisi Rize İl Başkanı Kaçar’dan Charlie Hebdo'ya Tepki

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Kaçar’dan Charlie Hebdo'ya Tepki
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, Charlie Hebdo Dergisi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İslam dinini hedef alan saygısız ve çirkin karikatüre tepki gösterdi.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, yaptığı açıklamada, “Siyasi düşüncelerimiz farklı olsa da Charlie Hebdo dergisinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve cumhurbaşkanımız üzerinden İslam alemini ve tüm hanımlarımızı hedef alan çirkin, alçakça, seviyesiz; İslam inancına duyulan kinin tezahürünün çok açık delili olan bu karikatür nedeni ile başta bu karikatüre sessiz kalan başta Fransa hükümeti olmak üzere tüm batı dünyasını kınıyoruz.

Bu açıklamamız tamamen siyasi kimliğimiz dışında ülkemizin milli ve manevi birliğini hedef alan eylem ve söylemlere karşı taşıdığımız hassasiyet nedeniyledir.

Kanaatimizce bu ahlaksızca saldırı iç politikadan ayrı tutulmalı ve tüm İslam alemi tarafından gereken tepki gösterilmeli ve sonuç almaya yönelik yaptırımlar için harekete geçilmelidir.” Dedi.