Saadet Partisi Rize'deki 1 İlçe ve 1 Belde Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Saadet Partisi Rize'deki 1 İlçe ve 1 Belde Belediye Başkan Adayını Açıkladı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Rize'nin Ardeşen ilçesi ile Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Belde Belediye Başkan Adayını açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara’da düzenlenen programda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçiminde partisinin adaylarını tanıttı.

Karamollaoğlu, Sait Eksilmez’i Rize'nin Ardeşen ilçesi belediye başkan adayı, Katip Terbıyık’ı ise Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Belde Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı.

1 Mart’ta yapılacak yerel seçime yaklaşık iki ay kala, siyasi partilerin belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde de sona yaklaşıldı. Saadet Partisi de Congresium Ankara’da aday tanıtımı ve kampanya lansmanı düzenledi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı salonu partililer tamamen doldurdu. Aday tanıtımı ve kampanya lansmanına Saadet Partisi eski genel başkanları Recai Kutan ve Mustafa Kamalak da katıldı. Salondakiler, “Çare Var Saadet Var”, “Saadet Gelecek Yüzler Gülecek”, “İnadına Saadet” sloganları eşliğinde Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nu karşıladı.

‘TAHRİK EDİLECEĞİZ AMA TAHRİKLERE KAPILMAYACAĞIZ’

Karamollaoğlu’nun partilileri selamlayarak salondaki yerini almasının ardından ilk konuşmayı yapan ‘Seçim Karargâh Başkanı’ Fatih Aydın “Seçmenlere mesajımızı ulaştırırken dil üslup ve söylemlerimiz genel merkezimizle aynı olacak. Birlikte konuşacak, birlikte hareket edeceğiz ve inşallah birlikte başaracağız. Tahrik edileceğiz ama tahriklere kapılmayacağız. Sandıklara sahip çıkacağız. Gereken bütün tedbirleri bugünden alacağız” dedi.

'BENDEN BİN TL’ KAMPANYASI

Yerel seçim öncesi, “Benden Bin TL” kampanyası başlattıklarını duyuran Aydın, “Biz sizlerden bir hafta içinde bin TL partimize destek vermenizi istiyoruz. İmkanı olmayanların eş dost akraba arkadaş ve komşularını bin TL’yi genel merkez hesaplarına yatırılmasını bekliyoruz. Kurullarımızın altın olduğu günleri yaşıyoruz” sözleriyle destek talebinde bulundu.

KAMPANYA SLOGANI: DÜRÜST BAŞKAN DÜRÜST YÖNETİM

Aydın’ın konuşmasının ardından sinevizyon gösterisiyle Saadet Partisi’nin yerel seçimlerde kullanacağı slogan duyuruldu. Saadet Partisi’nin yerel seçimlerdeki sloganı “Dürüst Başkan Dürüst Yönetim” oldu. Öte yandan sosyal medyada “Dürüst Olmak Gerekirse” başlığıyla bir de hastag çalışması başlatıldı.

“Kin ve nefretten uzakta sevgi ektik hep birlikte” sözleriyle başlayan seçim şarkısının nakaratında ise “SAADETimiz yine yanı başımızda dürüst yönetim iş başında“ ifadelerine yer veriliyor.

‘CEPSİZ CEKETLİLER’

“Bildiğiniz tüm ceketleri unutun” sloganıyla seçim lansmanı öncesi sürpriz hazırlayan Saadet Partisi, “Cepsiz Ceketi” tanıttı. Cepsiz cekete dair yapılan tanıtımda, “Dürüst başkan dürüst yönetim anlayışına sahip olanlar cepsiz ceket giyecekler” denildi.

Karamollaoğlu temsili olarak, Sivas belediye başkanı adayı Melih Seçilmiş, Edirne belediye başkanı adayı Mansur İriş, Akyazı belediye başkanı adayı Selman Demirtaş, Altınordu belediye başkanı Haluk Şensoy ve Bayrampaşa belediye başkanı adayı İsmail Akar’a cebi olmayan ceketlerden giydirdi.

KARAMOLLAOĞLU:AK PARTİ ARTIK MİLADINI DOLDURMUŞ GÖZÜKÜYOR

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, yaptığı konuşmada, ‘Milli Görüş’ geleneğinin yıllar içerisinde istikrarını sürdürdüklerini söyledi. AK Parti hükümetinin politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu “AK Parti artık miadını doldurmuş gözüküyor. Türkiye’ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır, bu da çok açık bir şekilde görülüyor” dedi.

Karamollaoğlu’nun konuşmasının satır başları şu şekilde:

EN BÜYÜK OPERASYONU AK PARTİ KENDİSİ YAPIYOR: Artık iktidar yorgundur. Türkiye’yi de yoruyor. Bitkindir. Türkiye’yi de bitkinleştiriyor. Vereceği hiçbir sözün artık hiçbir karşılığı yoktur. Her seçim öncesi yaptıkları gibi algı operasyonlarına başvuruyorlar. Diyorlar ki sınırlarımızda dış güçler var… Biz de diyoruz ki bugün en büyük operasyonu AK Parti kendisi yapıyor. Bu iktidara sormak istiyorum. 16 yıldır bu ülkeyi siz yönetmediniz mi? 16 yıldır istediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirdiniz, istediğiniz kararnameyi çıkardınız, istediğiniz bürokratı görevden aldınız istediğinizi siz getirdiniz. Hiç kusura bakmayın. Kendi acizliğinizi mağdur edebiyatıyla örtemezsiniz. Operasyon var diyerek dış güçler diyerek artık milleti kandıramazsınız. Bu ülkenin başına gelen en büyük operasyon bizatihi sizsiniz. Yaptığınız yanlışlıklarla adaleti siz dumura uğrattınız.

ÇİZGİMİZDEN EN UFAK TAVİZ VERMEDİK: Hak diyoruz hukuk diyoruz adalet diyoruz üretim, kalkınma diyoruz. Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Düşmanlaşma ve ötekileştirme değil kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz. Muhterem kardeşlerim biz bugüne kadar çizgimizden duruşumuzdan en ufak taviz vermedik. Biz yolumuzdan dönmedik. Rüzgara, makama , mevkiye göre yön değiştirmedik. Bugün istikrardan bahsedenlere sesleniyorum. İstikrar görmek isteyenler bu salona baksınlar. Bu salonda yolundan dönmeyenler var. Bu salonda şartlar ne olursa olsun sözünden dönmeyenler var.

TÜRKİYE’NİN YOLUNU YENİDEN BELİRLEYECEĞİZ: Rantı değil insanı esas alan dürüst belediyecilik anlayışını Türkiye’mize yeniden hakim kılacak kadroları milletimizle buluşturuyoruz. Allah hayırlı etsin. Her seçim önemlidir ancak 31 Mart seçimleri içinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alınca tarihi önem taşımaktadır. Bu seçimde sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla sadece yerel yönetimlerin değil Türkiye’nin yolunu, istikametini yeniden belirleyeceğiz. Bir bütün olarak Türkiye’mizin geleceğine karar vereceğiz. Otoriterleşen bir Türkiye mi demokratikleşen bir Türkiye mi? Rantı esas alan bir Türkiye mi hakkaniyeti esas alan bir Türkiye mi?

VATANDAŞ BELEDİYECİLİĞİNE GEÇECEĞİZ: Yandaş belediyeciliğinden vatandaş belediyeciliğine geçeceğiz. Çalmayacağız ve çaldırmayacağız. Çalıyorlar ama çalışıyorlar anlayışını yıkıp çalmadan nasıl çalışabileceğini göstereceğiz. Yerelde iyileşmeye öncülük edeceğiz. Göç veren illere güç kazandıracağız. Stres şehirleri değil huzur şehirleri inşa edeceğiz. Dürüst belediyecilik anlayışıyla çıktık ve diyoruz ki 31 Mart’tan sonra iktidara geldiğimiz belediyelerde prensipleri kesintisiz uygulayacağız.

BEKÂ SORUNU YOK AK PARTİ’NİN TÜKENMİLİK SORUNU VAR: AK Parti seçimde kötü sonuç alırsa bekâ sorunu olurmuş. Başörtülü bacılarımız sokaklarda yürüyemezmiş. Bütün bu iddialar için biz sadece hadi oradan demekten başka bir çare bilmeyiz. Bu ülkenin beka sorunu var diyenler bu ülkenin bekasını bizzat tehlikeye atanlardır. Bu ülkenin beka sorunu yoktur AK Parti’nin tükenmişlik sorunu vardır. Bu nedenle değişime ihtiyaç var. Türkiye, yerel yönetimler tıkanmıştır. Yeni bir değişime, dönüşüme ihtiyaç duyduğu açıktır. Milletimize sormak istiyorum. Yerel yönetimlerde adam kayırmayı ve torpili liyakat ile değiştirmeye var mısınız? Yoksulluğu ve rantı alın teriyle değiştirmeye var mısınız? Umutsuzluğu umutla değiştirmeye var mısınız?

ADAYLAR TANITILDI

Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından Saadet Partisi’nin adayları tek tek sahneye davet edildi. Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları adayları içerisinde ilk sahneye davet edilen isim Adıyaman belediye başkanı adayı Ahmet Faruk Ünsal oldu. Karamollaoğlu’nun sahneye davet ettiği tüm adaylar partilileri selamladı.

SAADET’İN MASKOTU ‘DÜRÜST SAMİ’

Öte yandan Saadet Partisi yerel seçimlerde bir de maskotu kullanacak. Partinin maskotunun adı ise ‘Dürüst Sami’ olarak belirlendi.

Video görüntüyle salona bağlanan Sami’nin salonu dolduranlara ilk sözleri “Heyecanlandım. Aboo çok kalabalıksız” oldu.