Saadet Partisi Rize'den Dolmuş Zammına Tepki: "Vatandaşa Zulümdür, Kul Hakkıdır"

Saadet Partisi Rize'den Dolmuş Zammına Tepki: "Vatandaşa Zulümdür, Kul Hakkıdır"
Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, Aralık ayı itibariyle şehir içi dolmuş minibüs fiyatlarına yansıtılan yüzde 22,22’lik zammın vatandaşa zulüm ve verilen hizmetin üstünde bir meblağ istemenin kul hakkı olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, şehir içi dolmuş fiyatlarına yapılan yüzde 22,22'lik zammı eleştirerek "Verilen hizmetin üstünde bir meblağ istemek kul hakkıdır" dedi.

Kalender, yapığı açıklamada, “Valilik onayıyla 2 Aralık 2019 itibariyle, S.S. 8 Nolu Rize Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi, sivil ücretini 2,25 TL’den 2,75’e, öğrenci ücretini ise 1,75’ten 2 TL’ye yükseltti. Aralık 2018’den Aralık 2019’a ortalama mazot zammı yüzde 10 iken, minibüs ücretlerine yüzde 22,22 zam yapılması haksızlıktır. Hele ki doğru düzgün ısıtması, konforu olmayan, tıklım tıklım doldurulup adeta birer konserve kavanozuna dönüştürülüp hizmet veren teneke gibi dolmuşlara bu zammın yapılması vatandaşa zulümdür.” dedi.

Minibüsçülerin de hakkını yememek gerektiğini hatırlatan Kalender, “Elbette sadece mazot fiyatının ortalamasını alıp ahkâm kesmek kolaydır. Ülkemizde hayat gittikçe pahalılaşıyor. Vatandaşın gönlünü almak için ortaya atılan enflasyon rakamları cüzdana yansımıyor. Bu tabii ki saatlerce direksiyon sallayan, emek harcayan minibüsçü arkadaşlarımızı da etkiliyor ama o minibüsün yolcularının da aynı sıkıntıları çektiklerini unutmamalılar. Verilen hizmetin üstünde bir meblağ istemek kul hakkıdır. Öncelikle minibüslerin yenilenmesi, Rizelilerin seyahat haklarının gözetilmesi gerekiyor. Bu yeniliklerin tabii ki bir maliyeti var ama bu maliyet vatandaşın kul hakkıyla oluşturulmamalıdır. Önce kaliteli hizmet verilmeli, sonra o hizmetin karşılığını alınlarının teriyle istemelilerdir. O zaman Rizeliler de sokakta bu zamları eleştirmek yerine hak ediyorlar deyip destek vereceklerdir.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Valiliği Zammı Onayladı. Rize’de Şehir İçi Dolmuş Ücreti Yüzde 22,22 Zamlandı

Rize’de Dolmuş Ücretleri Zamlanıyor