Sabit Karafazlı'dan HDP Adayına Destek Verdi Haberine Sert Tepki

Sabit Karafazlı'dan HDP Adayına Destek Verdi Haberine Sert Tepki
Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Sabit Karafazlı, HDP’den 2. sıra adayı olan Gazeteci Gençağa Karafazlı’nın kızı Selda Karafazlı Kurşun'a destek verdiği haberlerine sert tepki gösterdi.

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Sabit Karafazlı, HDP’den 2. sıra adayı olan Gazeteci Gençağa Karafazlı’nın kızı Selda Karafazlı Kurşun’la ilgili bazı basın yayın organlarındaki basın açıklamalarında adının kullanılmasına sert tepki gösterdi. Selda Karafazlı’nın adaylığını açıklanmasının ardından kendisini arayıp “Tebrik ederim bir bu eksikti şeklindeki" kinayeli bir ifadede bulunduğunu ifade eden Sabit Karafazlı, kinayeli sözlerinin çarpıtılarak destek verdi şeklinde değiştirildiğini belirtti. Karafazlı açıklamasında ayrıca, "Rize’den değil HDP’den diğer hiçbir partiden aday çıkmaması gerekirdi" ifadelerine yer verdi.

İŞTE SABİT KARAFAZLI’NIN YAZILI AÇIKLAMASI

Sabit Karafazlı yaptığı açıklamada;”16.04.2015 tarihinde basında yer alan haberde söz konusu kişiyi arayıp tebrik ettiğim ifadesi yer almaktadır. Bu kesinlikle doğru değildir. Bu açıklamayı şiddetle kınıyorum. Alınan tepki üzerine yandaş, taraftar ve destek bulma amacı ile adımın yer aldığı bu açıklama hedef saptırmadan başka bir şey değildir. Arayıp “tebrik ederim bir bu eksikti şeklindeki“ kinayeli sözüm çarptırılmıştır. Benim partimde düşüncelerimde yaşam tarzımda bellidir. Etik olarak başka partilerin ve kişilerin işine karışmama ilkesi ve prensibi olan biriyim. Genel seçimler yanaşmaktadır. Ben Partime daha yararlı nasıl olurum daha çok oy nasıl alırız bunun çalışması içerisindeyim. 6 yıl ilçe başkanlığı, 3 yıla yakın il başkan yardımcılığı yaptım. Şimdi de il genel meclis üyesiyim. Dönemimde yaptığımız çalışmalar da aldığımız oylarda bellidir. Rize’den değil HDP’den diğer hiçbir partiden aday çıkmaması gerekirdi diye düşüncesi olan biri olarak Partimin misyonuna da vizyonuna da sonuna kadar sahip ve de bağlı olduğumu ifade etmek isterim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”