Sadri Şener: "1461 Trabzon havaya girmiş"

Sadri Şener: "1461 Trabzon havaya girmiş"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, PTT 1. Lig'de yer alan 1461 Trabzon'un havaya girdiğini belirterek, "Hepsi bir Burak Yılmaz olmuş" diyerek serzenişte bulundu.
İstanbul'da geçirdiği ameliyatın ardından ilk kez Trabzon'a gelen Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yönetim kurulu ve teknik direktör Şenol Güneş ile toplantı yaptı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, takımın saha sonuçları belli olduğunu kaydederek şunları söyledi; ''Kadroyu incelerseniz hepinizin de onay vereceği isimlerden oluşuyor. Bazı mevkilerde 2-3 oyuncu alternatifimiz var. Yedek kulübesine baktığınızda ikinci bir takım çıkaracak gücümüz var. Hocamızla konuştuk, hoca yabancı sayısını biraz düşürülmesini istiyor, zannedersem ocak ayında onu yapmaya çalışacağız. Hem futbolcu hem hocada bir demoralize var. Daha 10 hafta oldu 24'e yakın maç var. Bu kadro bunu düzeltecek boyuttadır. İnşallah hallederiz, bir sıkıntı olmaz.''
 
"1461 Trabzon havaya girmiş"
 
Şener, PTT 1. Lig'de mücadele eden pilot takımları 1461 Trabzon'un satışı yönündeki açıklamaların gerçekçi açıklamalar olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ''Dünyada iki kulüp aynı çatı altında olmuyor. Bu konuda bize yazı da geldi. Yarın öbür gün PTT 1. Lig'de ters bir şey de herkes birbirini şikayet edecek. Ya devretmek ya satmamız lazım. Gizli de yapamam bunu, söylemem lazım. 1461 Trabzon PTT 1. Lig'de en imkanlı bir takım. Takımın morali bozuldu deniliyor. Takım havaya girdi, birden burnumuz büyüdü deseler daha doğru olmaz. Geçen maçı seyrediyorum, havaya girmişler. Hepsi bir Burak Yılmaz olmuş'' diye konuştu.  
 
Güneş'le sözleşme uzatılmadı
 
Teknik Direktör Şenol Güneş'in sözleşmesini 3 yıl daha uzattınız mı yönündeki soru üzerine Şener, şunları kaydetti: ''Bu sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Ama yarın yapalım. Şenol bizim arkadaşımız, yabancı biri değil. Sıkıntı olmaz, tabi isterse. Şenol hoca ile bırakma konusunda bir görüşme olmadı. 'Bu kadro ile en az 20 puan civarında olmamız' lazım diyor. Artık bu teknik bir konu. Fazla da müdahale edip akıl veremiyoruz. Kendisi sonunda çözümü bulacaktır. Mesela geçen hafta Adrian'ı koydu. Her hafta, bu hafta yine onu oynatır. Tam bilmiyorum ama. Onun dediklerin anlatıyorum '' yanıtını verdi.
 
"Her türlü kavgaya girerim"
 
Şener, başkanlık yaptığı dönemde hiçbir sıkıntıdan kendini geriye çekmediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Her türlü kavgaya da girerim. Hatta bazı kavgalara girerim, sonra sorarım kendime niye kavga ettik diye. Böyle bir yapım var. Belki de aileden gelen yapı. Mali genel kurul var diye ben bunu böyle şöyle yapayım diyen bir başkan değilim. Mali genel kurulda herkes istediğini soruyor, cevapta alacak. İlk defa yaptığımız bir şey değil. Kulübün başkanı, yönetimi var. Kendi aramızda fikir çatışmaları olsa bile bir sıkıntı yok. Tek sıkıntımız saha sonuçları, onun da düzeleceğine inanıyorum.''
 
CAS'a başuru
 
CAS'a başvuru konusunda 16 Kasım'da İsviçreli avukatlarla randevuları olduğunu söyleyen Şener, ''Dosyalar onda. Son bir görüşme yapıp dilekçeleri vereceğiz. İyi sonuç bekliyoruz, çünkü haklıyız. Fenerbahçe sahaya yansımamış, şahıslar yapmış, dünyada böyle tarif yok. Kulübün eli yok, ayağı yok. Gidip bankadan nasıl para çeksin kulüp. Birisi onun adına yapacak bu işi. Bunu ya başkan ya yönetim kurulu yapar. Bunlar da ceza almış. Bundan umutluyuz'' ifadelerin kullandı.
 
"Bütün oyuncuları ben aldım"
 
Şener, transferde bütün oyuncuları kendisinin aldığını belirterek, ''Çünkü benim yetkim. Hocaya soruyoruz, hepsinden haberi var. Yönetimin de haberi var. Gizli de bir iş yapmıyoruz. Amcamızın oğlunu buraya almıyoruz. Janko, Emerson'u gir bilgisayara bak, herkes alır'' dedi.
 
"Sonuna kadar götüreceğiz"
 
Şener, bazen destek göremeyince kırılganlığının olduğunu kaydederek, ''Bir parlıyorum. Niye uğraşıyorum diyorum. Ama burada çok sevilen istifa kelimesini sevmiyorum. Sonuna kadar götüreceğiz. Özel bir durum olmazsa bir daha ki kongrede aday olmayacağım'' diye konuştu.