Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Rize Şehir Hastanesi Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Rize Şehir Hastanesi Açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 şehir hastanesi için ihale sürecine girildiğini, Rize Şehir Hastanesi ihalesinin önümüzdeki aylarda yapılacağını, Trabzon Şehir Hastanesi ihalesinin ise pazartesi günü yapılacağını kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde Türkiye'nin sağlık altyapısının sınandığını söyleyerek, "Türkiye bu süreçte özellikle 18 yılda oluşturduğu güçlü sağlık altyapısı ve insan gücüne yaptığı yatırımlarla kazandığı tecrübe ve özverili sağlık çalışanlarıyla başarılı bir sınav veriyor." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında gerçekleşen "Ege Bölgesi İlleri Değerlendirme Toplantısı" sonrası düzenlediği basın toplantısında bölge ve Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadeleye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yeni şehir hastaneleriyle ilgili planlamalar hakkındaki soru üzerine yeni 10 şehir hastanesi için ihale sürecine girildiğini belirten Bakan Koca, şehir hastanelerinin bulunduğu bölgelerde bütün disiplinleriyle yetkin olan ve hastanın artık oradan başka bir bölgeye sevk edilmediği mükemmeliyet merkezleri olarak hizmet verdiğini aktardı.

Koca, "Bu çerçevede açılmış olan hastanelerimiz var. 10 tane şehir hastanemizin ihalesi bu dönemde başlatılmış oldu. Bu başlatmış olduğumuz şehir hastanelerine daha çok kendi kaynakları ve imkanlarıyla bu yatırımları yapan bir ihale süreci başladı. Geçen 2 haftalık zaman diliminde 3 tane şehir hastanemizin ihalesini yaptık. Bu 3 ilimiz Aydın, Antalya, Samsun. Ayrıca pazartesi günü Trabzon ilimizin şehir hastanesi ihalesi yapılıyor olacak. Urfa, Diyarbakır, Ordu, Sakarya, Denizli ve Rize illerindeki şehir hastanelerimizin ihaleleri önümüzdeki aylarda tamamlanmış olacak. Bu 10 hastanemizi de kendi imkanlarıyla bütçeden yapma noktasında bir irade söz konusu oldu."