Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, aday adaylığını açıkladı

Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, aday adaylığını açıkladı
Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, milletvekili aday adaylığını Trabzon'da açıkladı.

Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığını Trabzon'da açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Nihat Tosun, “Başta sağlık olmak üzere farklı alanlarda sürdürdüğüm insanımıza ve ülkemize hizmeti, siyaset alanında da devam ettirmek için milletvekili seçimlerinde adaylığımı açıklıyor ve kamu görevimden ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar doktor ve akademisyen olarak çalıştığını hatırlatan Tosun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı da dâhil çeşitli kademe yöneticiliklerde bulundum. Çok sayıda sivil toplum örgütünde kuruculuk ve yöneticilikler yaptım. Ülkemiz ve insanlarımızın dertleriyle dertlenmeye ve çözümler bulmaya gayret ettim. Sağlık ve sosyal hayat başta olmak üzere birçok alanda insanlarımızın sıkıntılarını gidermek, problemleri çözmek için gayret gösterdim. AK Parti hükümetlerinin sağlık politikaları eşliğinde, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve mutlu yaşaması, milletimizin sağlık hizmetinden memnuniyetinin üst seviyeye çıkarılmasında Başhekimlik ve Müsteşarlık dâhil uzun yıllar yönetici olarak aktif görev yaptım. Şimdi de tecrübe ve birikimlerimle siyasette bulunmak ve ülkemize bu alanda da hizmet etmek adına 7 Haziran’daki milletvekili seçimlerinde aday olmaya karar verdim ve ‘Bismillah’ diyerek yola çıktım. Bugüne kadar olduğu gibi yeni adım attığımız bu yolda da dua ve desteklerinizi bekler, hepinize selam ve saygılarımı sunarım. Çıktığımız ak ve aydınlık yolda sizlerle birlikte yürümek dileğiyle.”

Mesleki ve Akademik Kariyeri

İlk ve Orta Öğrenimi Trabzon’da tamamladıktan sonra 1977 yılında Ordu Perşembe Öğretmen Lisesi’nden mezun oldu. 1 yıl Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü’nde okuduktan sonra 1978-84 yıllarında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi aldı. 1987-1991 tarihinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Eğitimini tamamladı. Yozgat Devlet Hastanesi’nde 2 yıl çalıştıktan sonra 1993 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Tıp Fakültesi’ne Yardımcı Doçent olarak başlayarak akademik çalışmalarını sürdürdü. 1997 yılından Doçent oldu. 2003 yılında Düzce Tıp Fakültesi’nde Profesörlüğe atandı. Sağlık Bakanlığı’ndaki İdari görevlerinden sonra 2014 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne Profesör olarak atandı.