Sağlık Bakanlığı Sinovac’ın bir serisinin kullanımını durdurdu

Sağlık Bakanlığı Sinovac’ın bir serisinin kullanımını durdurdu
Sağlık Bakanlığı Sinovac’ın aşısının 29 Haziran’dan bu yana uygulanan serisinin kullanımını durdurdu. Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekteri Prof. Dr. Vedat Bulut aşıların kullanımının durdurulmasını doğruladı, gerekçesini öğrenemediklerini söyledi.

Ülkemizde ve dünyada yaygın olarak Çin aşısı şeklinde bilinen Sinovac'ın 29 Haziran’dan bu yana uygulanan B18880035A serisi aşılarının kullanımı Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla durduruldu. Konu hakkında Sağlık Bakanlığı’ndan bir açıklama yapılmadı. 

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekteri Prof. Dr. Vedat Bulut  aşıların kullanımının durdurulmasını doğruladı, gerekçesini öğrenemediklerini söyledi.

Bulut, gerekçesi tam bilmemekle birlikte muhtemelen bir sorun yaşandığını söyleyerek, “Bu seri aşılarla ilgili muhtemelen bir sorun yaşandı, kullanımını askıya aldılar. Bu aşıları tekrar kontrole aldılar. Kontrole alınma gerekçesini, sonrasında aşıların geri çekilip çekilmeyeceğini veya tekrar kullanımına devam edilip edilmeyeceğini bilmiyoruz” dedi.

rizze-008.jpg

Kaynak:Sözcü