Sağlık Bakanlığından Rize'ye Organ Bağışı Teşekkürü

Sağlık Bakanlığından Rize'ye Organ Bağışı Teşekkürü
Sağlık Bakanlığı tarafından organ bekleyen hastalar için gösterdiği gayret ve çalışmalardan dolayı Rize'ye teşekkür belgesi verildi.

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Sağlık Bakanlığı tarafından organ bekleyen hastalar için gösterdiği gayret ve çalışmalardan dolayı RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen Teşekkür Belgesi'ni, hastane yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Halit Çınarka ve Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt'e takdim etti.

Rize'de 2012 yılında 4 hastadan, 2013 yılında ise 2 hastadan organ paylaşımı yapılarak bu organlar çeşitli illerde nakil bekleyen hastalara hayat verdi. Organ bağışında bulunan hastalardan alınan 10 böbrek, 5 karaciğer, 1 pankreas ve 1 kalp uygun hastalara nakledilerek hastaların yeniden sağlıklarına kavuşmaları sağlandı.

saglik-bakanligindan-rizeye-tesekkur-5.jpg

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, yaptığı açıklamada, organ naklinin yoğun bakım imkanlarının verimli çalıştığını gösteren bir durum olduğunu belirterek "Hastanelerimizdeki yoğun bakım şartlarında hastalarımız gerçekten organ nakline imkan verecek şekilde bir takip yapılabildiğini görüyoruz. Bu anlamda ben hastane yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ise "Yoğun bakım şartlarımızın artması ile bağlantılı olarak ise de son zamanlarda, son bir yıl içerisinde özellikle organ nakli konusunda ciddi gelişmeler yaşandı. Bu konuda hastanemizin personeli özellikle teşekkür etmek istiyorum. Desteğini esirgemeyen eğitim toplantıları ile bilinç artmasına katkı sağlayan Bakanlığımız yetkililerine de çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

saglik-bakanligindan-rizeye-tesekkur-1.jpg

saglik-bakanligindan-rizeye-tesekkur-2.jpg

saglik-bakanligindan-rizeye-tesekkur-3.jpg

saglik-bakanligindan-rizeye-tesekkur-4.jpg