Sağlık çalışanlarına müjde!

Sağlık çalışanlarına müjde!
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ 2011’de sağlık alanında yapılacak en önemli hizmetleri anlattı.

4/B’LİLER İÇİN YENİ KANUN HAZIRLIYORUZ

“Yeni kanun hazır ama tayin hakkı önceliğini bu arkadaşlara vereceğiz” diyen Akdağ, 4/B’lilerin çakılı kadrolarda çalıştığını, bundan dolayı çalışan herkese müteşekkir olduğunu belirtti.

“Yeni bir kanun hazırlıyoruz. O kanunda yer değiştirmelerde bu arkadaşlarımıza öncelik vereceğiz. Yeni personel alınırken, önce bu arkadaşlarımızı yerleştirip sonra yenilerini alacağız. Tamamının değişmesi zor tabi. Hastalık durumlarını ve eş durumlarını, kadro olmak kaydıyla yer değiştiremeyen memur bir eş varsa bu sözleşmeler için şimdi uyguluyoruz. Burada şu dengeyi sağlamak zorundayız. Bir taraftan sözleşmeli personelimizin ihtiyaç ve taleplerini karşılamaya çalışıyoruz, öbür taraftan onların hizmet verdiği bölgelerdeki vatandaşın talebini. Ayrıca 4924’ler deyince sadece Güneydoğu değil, ülkenin eleman tayininde güçlük çeken her yeri için geçerli” dedi.

HASTANELERDE BUGÜN 'GİT YARIN GEL' DÖNEMİ BİTTİ

Şu anda 10 ilde, yılbaşından itibaren Türkiye’nin her yerinde uygulanmaya başlanacak olan çağrı merkezi uygulamasını anlatan Sağlık Bakanı şunları kaydetti; “182 no’lu telefonu arayıp hastanelere gitmeden; son derece iyi yetişmiş, çok iyi bilgi veren operatörlerden, içinde bulunduğunuz hafta için randevu alabiliyorsunuz. Uygulama Erzurum, Kayseri, Edirne, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Kırklareli, Çanakkale, Yalova, Tekirdağ’da hizmet veriyor. Randevunuzu aynı telefon aracılığı ile iptal etmeniz de mümkün”