Sağlık Çalışanlarına "Torba"dan Müjde

Sağlık Çalışanlarına "Torba"dan Müjde
"Torba Yasa" Yürürlüğe Girdiğinde Sağlık Çalışanları Yıllık İzin ve Raporlu Dönemlerinde Ek Ödeme Alacak.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden "Torba yasa" yürürlüğe girdiğinde sağlık çalışanları yıllık izin ve raporlu dönemlerinde ek ödeme alacak.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden "Torba yasa" yürürlüğe girdiğinde sağlık çalışanları yıllık izin ve raporlu dönemlerinde ek ödeme alacak. Sözleşmeli personelin imzaladığı hizmet sözleşmesi için ödediği damga vergisinin kalkmasının yanı sıra sendikalı kamu çalışanlarına 45 TL toplu sözleşme primi ödenecek.

Kamuda görev yapan gerek kadrolu gerekse sözleşmeli 400 bine yakın sağlık çalışanını ilgilendiren birçok hüküm "Torba yasa"nın içine eklendi. Torba yasanın kabul edilmesiyle eşi çalışmayan sözleşmeli personel bugün itibariyle 113 TL olan aile yardımını her ay almaya hak kazanacak. Bu rakam Temmuz 2011'de 117 TL olacak. İmzaladığı hizmet sözleşmesi için her yıl ödediği 150 TL de artık sözleşmeli personelin cebinde kalacak. Üç ayda bir alacağı toplu sözleşme primi de hesaba katıldığında eşi çalışmayan bir sözleşmeli personel 2011 yılında yaklaşık bin 700 TL'yi cebine koyacak.

- 420 TL GARANTİ GELİR-

Torba Yasa ile ayrıca sağlık çalışanlarının aldığı döner sermaye ek ödemelerine taban sınırı getiriliyor. Düzenleme ile kurumun döner sermaye gelirleri yetersiz kalsa da sağlık çalışanına bugün için 420 TL olan ek ödemenin altında bir ödeme yapılamayacak. Yıllık izin ve raporlu dönemlerde döner sermayesi kesilen sağlıkçılar 420 TL ek ödeme alacak.

- "TOPLU GÖRÜŞMELERDE HÜKÜMETLE VARILAN MUTABAKAT ÇERÇEVESİNDE YASAL DÜZENLEME YAPILDI"-

Torba Yasa hakkında değerlendirmede bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, 2010 Toplu görüşmelerinde Hükümetle vardıkları mutabakat çerçevesinde yasal düzenlemelere gidildiğini söyledi. Kaçar "Sözleşmeli personelin her yıl işini sürdürebilmek için devlete ödediği 150 TL artık cebinde kalacak. Görevi başında geçirdiği kaza nedeniyle rapor aldığı için döner sermayesi kesilen sağlık çalışanı alacağı ek ödeme ile döner sermaye sisteminin adaletsizliğinden belli ölçüde korunmuş olacak. Bunlar sağlık çalışanları için çok önemli düzenlemeler" şeklinde konuştu.