Sağlık İl Müdür Yardımcısı domuz gribine yakalandı

Sağlık İl Müdür Yardımcısı domuz gribine yakalandı
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Erşan'da domuz gribi virüsüne rastlandı.

Hastane çalışanlarının H1N1 domuz gribi virüsü taşımasıyla gündeme gelen Sivas`ta son olarak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Erşan`da da bu virüse rastlandı. H1N1 virüsünü taşıdığı şüphesiyle pazartesi günü kan örneği alınarak Ankara Refik Saydam Hıfsısıhra Hastanesi`ne gönderilen numunelerin tahlil sonucu bugün açıklandı. Açıklanan sonuca göre İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erşan`ın testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakultesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İntaniye Servisi`nde tedavi altına alınan Erşan`ın genel sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Son vakayla birlikte Sivas`ta virüs taşıyan hasta sayısının 6`ya çıktığı belirten İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, hastanede yardımcısını ziyarete geldiği sırada gazetecilerin sorularını cevapladı. "H1N1 kapımızda değil aramızda" diyerek hastalık konusunda vatandaşları uyaran Özmercan, "Öncelikle kendimizi koruyacağız. Eğer rahatsızlandıysak etrafımızdakilere bulaştırmamaya çalışacağız." dedi.

Sivas`ta domuz gribi aşılarının ne zaman başlayacağı yönündeki bir soruya da Vakkas Özmercan, aşıların kısa süre sonra geleceğini söyledi. Özmercan, Sağlık Bakanlığı`nın talimatı sonrası ilk etap gelecek olan 3- 4 bin doz aşının öncelikle sağlık çalışanları ve 2. kafile hac yolcularına vurulacağını söyledi.