Sağlık Müdürlüğü'nden aşçılara eğitim

Sağlık Müdürlüğü'nden aşçılara eğitim
Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelindeki Çaykur Genel Müdürlüğünün çay fabrikalarında görevli aşçılara beslenme, besinlerin pişirilmesi ve hazırlanması ile ilgili eğitimler verildi.

Çaykur Genel Müdürlüğü Eğitim salonunda verilen eğitimde, Diyetisyen Mustafa Çelik tarafından beslenme, besinlerin pişirilmesi ve hazırlanması ile besin tüketimi ile beslenmeye bağlı oluşan hastalıklar ile bilgiler verirken, Diyetisyen Rabia Yıldız ise; besin saklama koşulları ve beslenme kuralları hakkında bilgilendirmeye yönelik eğitimler verildi.

Aynı zamanda Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Obezite birim sorumlusu Nural Pertek tarafından da tuz ve tuzun kullanımı ve aşırı tuz kullanımına bağlı oluşan hastalıklar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Diyetisyen Mustafa Çelik burada yaptığı açıklamada, beslenme ve beslenmeye bağlı oluşabilecek olan hastalıklar daha çok kurumsal beslenme yapılan yerlerde karşılaşıldığını şöyledi.

Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle çağımızın vebası olarak bilinen obezite bu tür toplu beslenme yerlerinde yanlış menü seçimleri, menü uyumsuzlukları ve besinlerin yanlış pişirme teknikleri bu konuda önem arz etmektedir. Aşçılarımızın bu konudaki bilgisi, kültürü, kendini geliştirebilme tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için önemlidir. Vermiş ve verecek olduğumuz eğitimler ile bu eksiklikleri giderme noktasına gelmeyi amaçlıyoruz."

saglik-mudurlugunden-ascilara-egitim-1.jpg