Sağlık Personeli Önce Eğitim Ardından Sertifika Aldı

Sağlık Personeli Önce Eğitim Ardından Sertifika Aldı
Rize'de doktor, hemşire ve ebeler, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi konusundaki üreme sağlığı eğitimini tamamlayarak Üreme Sağlığı Eğitimleri Sertifika Töreninde sertifikalarını aldı.

Rize Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen üreme sağlığı eğitimi tamamlandı. Zığındere Eğitim Salonu'nda düzenlenen eğitime, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görev yapan doktor, hemşire ve ebeler katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Üreme sağlığı eğitim sorumlusu Selma Altay, yaptığı açıklamada, üreme sağlığı eğitimleri ile verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttığını belirtti.

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-tamamlandi-4.jpg

Anne ve bebeklerin, sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturduğunu ifade eden Altay, ''Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesinde nitelikli ve hizmet sunumunun sağlanması önemli bir yer tutmaktadır'' dedi.

Anne ve bebek ölümlerinin ağrıyan bir yara olduğunu kaydeden Altay, ''Bu yarayı kapatmamız gerekiyor. Bu eğitimler ile biz sağlık çalışanlarının elimizden geleni yapmamız, anne, bebek ölümlerini en aza düşürmemiz gerekiyor. Bu eğitimin katılımcılar açısından faydalı olduğunu, bu hassasiyetle emek sarf etmemiz gerektiğini belirtmek isterim. Emeği geçen tüm idarecilerimize, eğitici ekibimize ve eğitime katılan çalışanlarımıza teşekkür ederim'' dedi.

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-tamamlandi-5.jpg

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-tamamlandi-2.jpg

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-tamamlandi-3.jpg

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-tamamlandi-6.jpg

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-tamamlandi-7.jpg

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-tamamlandi-8.jpg

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-tamamlandi-1.jpg