Sağlık-Sen Ayder'de

Sağlık-Sen Ayder'de
Sağlık-Sen Rize 2013 Yılı İl Divan Kurulu Toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in katılımıyla Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder yaylasında gerçekleştirildi.

Toplantıya Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Sağlık - Sen Rize Şube Başkanı Muhammet Yazıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Yılmaz, Nihat Aksu, Nihat Engin, Mevlüt Okutan, Halil Kotiloğlu, Mustafa Çelik ile  Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Emen, Trabzon Sağlık Sen Şube Başkanı İdris Baykan ve Sağlık-Sen Rize temsilcileri ve işyeri temsilcileri katıldı. 

sagliksen-ayderde-3.jpg

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş burada yaptığı konuşmada, sendikal mücadelerdeki kazanımlardan bahsetti. Özellikle toplu sözleşme hakkı kazanımı sürecinde yaşanılan sıkıntılar, kazanımlar ve takip edilen süreçlerden bahseden Memiş, “Bizden önceki 9 yılda kazanılmayan hakları biz toplu sözleşmede kazandık." dedi.

Kazanımlarda rakip sendikaların tutumlarını bir örnekle açıklayan Memiş, “Sözleşmelilerin kadroya geçirileceği sözünü aldığımızda, diğer sendikalar internet sayfalarında başbakan ve yandaş sendika yalan söylüyor diyerek kocaman bir haber yaptılar ve haberin üstüne  bir de yalan sayacı koydular. 1,5 ay sonra 208.000 kişi kadroya geçirilince aynı rakip sendika aynı internet sayfasında ‘mücadele ettik kazandık’ şeklinde haber yapmışlardı.”  ifadesinde bulunarak “İşte onun için yaptığımız çalışmaları ve onların bu durumda neler yapıp yapmadıklarını çalışanlara çok iyi anlatmalıyız ki kazanacağımız aidiyet duygusu ile daha çok hizmet yapalım”  dedi.

sagliksen-ayderde-1.jpg

Memiş ayrıca sendikal anlamda kazanılan ve hala üzerine mücadele edilen bir çok maddeler hakkında özellikle; sözleşmelilerin kadroya alınması, veri hazırlama ile ilgili sınav hakkı ve devam eden süreci, sağlıkçılar adına yapılan şiddet ve tükenmişlik araştırmaları, ayın 15 inde ek ödemenin maaşla birlikte alınması, ek ödemenin emekliliğe yansıtılması konusunda devam eden mücadeleler, çalışanlara yıpranma payı verilmesi mücadelesi, adaletli döner sermaye dagılımı konusundaki mücadeleler, eğitim konusundaki lisans tamamlama ve yüksek lisans konularındaki atılımlar, aile ve sosyal politikalar bakanlığınca aile danışmanlığı kursu açılımı mücadelesi ve daha bir çok konularda bilgiler verdi.

Sağlık alanında iyi bir vizyon ile daha kaliteli yol alınabileceğini vurgulayarak şu anki sağlıkta dönüşüm esnasında yaşanılan bazı olumsuzluklardan da bahseden Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuşmasının ardından temsilcilerin sorularını cevapladı.

Toplantı dilek ve temenni bölümüyle sona erdi.

sagliksen-ayderde-5.jpg

sagliksen-ayderde-6.jpg

sagliksen-ayderde-7.jpg

sagliksen-ayderde-2.jpg

sagliksen-ayderde-4.jpg