Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş Rize'de

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş Rize'de
Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Rize'ye geldi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ teröristlerine karşı millet olarak nasıl bir olduysak 16 Nisan’da yeniden kenetleneceğiz ve ülkemiz üzerinde alçakça planları olanlara karşı referandumda 'Evet' diyerek millet olarak daha da güçlenerek çıkacağız." dedi.

Memiş, beraberindeki heyet ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesini ziyaret etti. Memiş, daha sonra Vali Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş'la da makamında görüştü.

Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi'ne de giden Memiş, burada personelin sorunlarını ve isteklerini dinledi.

img_3124.jpg

Memiş, Rize Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu'nda gerçekleştirilen Sağlık-Sen Şube İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülke olarak çok önemli bir süreçten geçildiğini ve milletin bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağını söyledi.

Memur-Sen olarak "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" buluşmaları ile 81 ilde sahada olacaklarını belirten Memiş, yeni Türkiye’nin inşasına bu şekilde katkı sağlamak istediklerini aktardı.

Türkiye'de hala kendini milletten ve memleketten alacaklı gören, sadece kendi hayat hakkını kutsal gören, kendisinden başkasını ötekileştiren, hala kendisini eski Türkiye’nin çürümüş alışkanlıklarında gören vesayet kalıntıları olduğunu anlatan Memiş, bu kesimlerin de milletten son derslerini 16 Nisan'da alacaklarını vurguladı.

img_3123-001.jpg

- "İstikrarlı bir dönemin başlamasını istiyoruz"

Memiş, 16 Nisan'daki referandumdan Türkiye'nin güçlü bir şekilde çıkacağına işaret ederek, şöyle devam etti:"Bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk. Bize bunu yaptıran kadim medeniyet değerlerimizdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ teröristlerine karşı millet olarak nasıl bir olduysak 16 Nisan’da yeniden kenetleneceğiz ve ülkemiz üzerinde alçakça planları olanlara karşı referandumda 'Evet' diyerek millet olarak daha da güçlenerek çıkacağız. 'Evet' diyerek istikrarlı bir dönemin başlamasını istiyoruz. İstikrarın sürmesi için, iki başlılığın ortadan kalkması için, darbelerin ve vesayet dönemlerinin sona ermesi için 'Evet' diyeceğiz."

Memur-Sen'in, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkati çeken Memiş, "Türkiye'nin bir duruş sendikacılığını sergiliyoruz. Milletin ve devletin yanında olan bir sendikacılık anlayışı ortaya koyuyoruz. Hak arama mücadelesi yaparken hem çalışanlarının haklarını aramak, hem de milletinin ve dünya mazlumlarının hakkını aramak gibi önemli bir mücadeleyi veriyoruz." diye konuştu. 

img_3122.jpg

- Toplu sözleşme görüşmeleri

Memiş, bu yıl yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına en iyi şekilde hazırlandıklarını anlattı. Memiş, ilgili bakanlıklar ve bürokratlarla gerçekleştirdikleri toplantılarda dile getirdikleri talepleri toplu sözleşme masasında yine en güçlü şekilde dile getireceklerini belirtti.

Toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek sonuçlar almak istediklerine işaret eden Memiş, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değiştirilmesi, sağlıkta şiddeti önleyecek kalıcı ve caydırıcı düzenlemeler yapılması, sözleşmelilerin kadroya alınması gibi taleplerin öncelikleri arasında olduğunu ifade etti. 

Toplantıya, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Memur- Sen İl Başkanı Resul Usta, Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Yılmaz ile Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Artvin şube başkanları ile sendika üyeleri katıldı.

img_3134.jpg

img_3125.jpg

img_3126.jpg

img_3127.jpg

img_3128.jpg

img_3129.jpg

img_3132.jpg

img_3133.jpg