Sağlık-Sen Rize İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Sağlık-Sen Rize İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi
Sağlık-Sen Rize İl Divan toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sağlık-Sen Rize İl Başkanlığınca yeni yılın ilk divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, teşkilat mensuplarına Sağlık-Sen’in faaliyetleri hakkında bilgi vererek sorularını cevaplandırdı.

Baykan yaptığı konuşmada, hak ve adalet odaklı bir mücadele anlayışı benimsediklerini dile getirerek, “Bizim derdimiz alın teri dökenlerin hakkını akıl teri ile teslim etmek. Akıl teri ve güzel işlere imza atmak için herkesin aynı düşünme mecburiyeti yoktur. Farklı görüşlere sahip olanların da beraber iş üretebilecekleri zeminler vardır. Yeter ki maksat iş çözmek olsun. Bu durum çok şükür ki sendikamızda fazlasıyla mevcut. Renklerimiz, boylarımız, soylarımız farklı ama alın terimiz aynı. İşte biz bunun mücadelesini veren büyük ve yürekli bir teşkilatız” şeklinde konuştu.

“Sorunların Başında Döner Sermaye Adaletsizliği Var”

Sorunlara yönelik çözüm önerilerini yetkililere ilettiklerini belirten Baykan, mücadeleyi sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerinin altını çizdi. Baykan devamında şunları kaydetti. “Sorunların başına üyelerimize ve bütün sağlık çalışanlarına nefes aldıracak döner sermayedeki adaletsizliği koyduk. Çünkü döner sermaye hemşiresinden hekimine, hizmetlisinden memuruna bütün çalışanların ortak sorunu haline gelmiştir. Hatta bazı sağlık tesislerimiz döner sermayedeki sıkıntı ve dengesizliklerden dolayı birçok sorunla karşılaşıyor.”

Baykan, farklı kurumların kendilerine özgü sorunları olduğuna değinerek, ”Üniversite hastanelerinin en önemli sorunları da üniversiteler arası farklı farklı ücret, farklı farklı çalıştırma politikaları, yani keyfi uygulamalar. Üniversite hastanelerimiz de uygulama birliğine gitmelidir. Toplumumuzun en dezavantajlı kesimine hizmet eden ancak son dönemde dezavantajlı duruma düşen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanlarımızın da sorunlarının farkındayız” diye konuştu.

saglik-sen-rize-il-divan-toplantisi-gerceklestirildi-(5).jpg

Rize Şube Başkanı Yılmaz: Sendikacılığın Nasıl Yapılacağını Gösterdik

Sağlık-Sen ve Memur-Sen’in sendikal mücadelenin yanında dünya üzerindeki haksızlıklara karşıda duruş sergilediğini dile getiren İsmail Yılmaz, “Biz kazanımlarımız, sendikal duruşumuz ve haksızlıklara karşı dik duruşumuzla sendikacılığın nasıl yapıldığını herkese gösterdik. Memur-Sen olarak yetkili sendika olmamızın yanında Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline geldik” dedi.

saglik-sen-rize-il-divan-toplantisi-gerceklestirildi-(3).jpg

Toplantıya ayrıca Memur-Sen Rize İl Temsilcisi Seyit Ali Yılmaz, Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, eski Memur-Sen İl Temsilcisi Resul Usta ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

saglik-sen-rize-il-divan-toplantisi-gerceklestirildi-(4).jpgsaglik-sen-rize-il-divan-toplantisi-gerceklestirildi-(1).jpg