Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz, Doktora Oraklı Saldırıyı Kınadı

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz, Doktora Oraklı Saldırıyı Kınadı
Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, doktor Meltem Puşuroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı.

Rize Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu, psikiyatri servisinde sıranın kendisine gelmemesine sinirlenen Ali Sırrı K. (42)’nın oraklı saldırısına uğradı. Dizi ve baldırında kesik oluşan Puşuroğlu, acil serviste tedavi edildi. Ali Sırrı K. ise emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğince hakkında ev hapsi kararı verilen Ali Sırrı K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, beraberinde sağlık çalışanları ve hastane personeli ile doktor Meltem Puşuroğlu'na yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yapılan hiçbir saldırıyı affetmediklerini ve doktor Meltem Puşuroğlu'na yönelik saldırıyı kınadıklarını kaydederek, “Hastanemizde psikiyatri polikliniğinde görev yapan psikiyatri Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu hocamız, görevi başında darp edilmiştir. Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakarlıklarla hizmet eden sağlık çalışanlarımıza yapılan hiçbir saldırıyı affetmiyoruz. Hastanemizde mesleğini icra eden hekimimize hasta tarafından gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyor, hekimimize acil şifalar diliyoruz. Sağlık çalışanları bu tür olayları hak etmiyordur. Saldırgana hak ettiği cezanın verilmesi, verilecek cezanın caydırıcı olmasını bekliyoruz.” Dedi.

Sağlık çalışanlarının saldırıya uğramasının onur ve gönül kırıcı, üzüntü veren bir durum olduğunu belirten Yılmaz, “Vatandaşlarımıza her türlü şartlarda hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Sağlık çalışanları sevgi, saygı ve hoşgörü bekliyor. Maddi ve manevi hak edişlerinin tas tamam ödenmesi ile iadei itibarının taraflarına verilmesini bekliyor. Şifa veren ellere vefa gösterilmesi konusunda toplum bilincini artırmak için hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın fedakârca sürdürdükleri çalışmaları her fırsatta dile getireceğiz ve bu çirkin saldırının da sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyor ve hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi yineliyoruz.” diye konuştu.

saglik-sen-rize-sube-baskani-yilmaz,-doktora-orakli-saldiriyi-kinadi.jpg