Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz Güven Tazeledi

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz Güven Tazeledi
Sağlık Sen Rize Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa yeniden mevcut başkan İsmail Yılmaz seçildi.

Sağlık Sen Rize Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu, Rize Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Kongreye, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Artvin, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Erzurum, Tekirdağ, Ankara, Malatya, Bingöl, Muş ve Ardahan Şube Başkanları ve temsilcileri ile Memur Sen Rize İl Başkanı Seyit Ali Yılmaz, Memur Sen’e bağlı sendikaların Rize Şube Başkanları, sağlık çalışanları, temsilciler ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması, Saygı Duruşunda bulunulması ve sinevizyon gösterisi ile başlayan kongrede açılış konuşmasını Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz gerçekleştirdi.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz, kongrede yaptığı konuşmada, “Yakın zamanda literatüre giren teşvik ödemelerindeki makasın açılması, modern dünyada sermayenin iş verenin keyfine dağıtılması modernize örnek olarak değerlendirilebileceğini kaydederek, “Teşvik ödemelerindeki keyfi dağıtım çalışanlarımızı ruhsal ve fiziksel açıdan yenik düşürmektedir.” dedi.

1. basamakta teşvikin kaldırılması ile genel idari hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının teşvik dışı bırakılmasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Şube Başkanı Yılmaz, “Nöbet ücretleri mesai ücreti üzeri değerlendirilmesi gerekirken, mesainin yarısına tekabül etmesi kabul edilemez. Refakat izinlerinde çocuğunu hastanede yatıran annenin çocuğu için hayati tehlikesi ibaresini resmi yazıyla beyanı, rapor almaya mecbur bırakılması veya senelik izin kullandırılması kabul edilemez. Rapor ve senelik izinlerin tamamında teşvikten kesinti yapılmaması, kesinti yapılarak çalışma mobingine maruz bırakılmaması gerekir. Sürekli sözleşmelilere kadro çalışması yapılırken, kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve vekil ebe hemşirelerin kadroya dahil edilmesi olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak bir salgın süreci geçirildi, salgına sağlık çalışanları ev sahipliği yaptı, evde kal sürecinde sağlık çalışanları evlerine gidemediler, çocuklarını göremediler, tabiri caizse evrim geçirdiler. Üzerlerindeki elbiseleri terleri ile üzerlerine yapıştı, elbiseleri çıkarıp giymeleri olanaksız hale geldi, her türlü zorluğa rağmen pes etmediler. Onlar için balkonlarda ışıklar ve alkışlar yapıldı, takdir topladılar, bu takdirleri maddi ve manevi kendilerine yansıtılamadı.” diye konuştu.

YILMAZ: HER BİR KAZANIMIN ARKASINDA YILLARIN EMEĞİ "SAĞLIK SEN" İMZASI VAR

Yılmaz, her bir kazanımın arkasında yılların emeği Sağlık Sen’in imzasının bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Gerek yıpranma payı mücadelesinde, lisans tamamlama, sağlık tesislerinde kreşin zorunlu kılınmasında, sabitlerin kazanılmasında, nöbet ücretlerinde yapılan iyileştirmede Sağlık Sen olarak yetkili sendika olmamız sebebiyle emeğimiz vardır. Toplu sözleşme kanununun çıkmasında, yapılan toplu sözleşmelerde yetkili sendika olarak emek verilmiştir. Yetkili sendika talep etmiş, emek vermiş buna rağmen kanun istediğimiz gibi çıkmamışta olabilir. Burada bir suçlu aranmaz, önemli olan emek verilmiş olması, o iş için sarf edilen gayret ve çabadır. Bundan sonrada sendikalar kanununda yapılması gerekli düzenlemelerin yanında, bağımsız hakem kurulunun şekillenmesine kadar yapılması gereken, emek verilmesi gereken meseleler vardır. Emeğimizin gücüyle ekmeğimizi büyütecek, hep birlikte kazanacağız. Yeni kazanımlar için yıllara meydan okuyacak emekler vereceğiz. Dünya ekonomisinin ülkemizi sürüklediği her türlü badirelerde ülkemizin yanında yer aldık, birlikte başardık, büyük ülkeye büyük sendikal hareket gerekiyordu uluslar arsı faaliyetler yürüterek bu boşluğu doldurmuş olduk. Kimseyi rakip görmedik, birileri gibi başkalarının hataları üzerinde başarı elde etmedik, hep çalıştık, çabaladık, emek verdik emeğimiz karşılığı olarak yetkili sendika olduk, ülkeniz zor şartlarında zorlu mücadelemizi veriyorsak demek ki doğru yoldayız.”

Zirveye ulaşmak kadar, zirvede kalmanın da bir o kadar zorlu ve meşakkatli bir uğraş olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, “Ben inanıyorum ki; bu genel kurulumuzdan alacağımız heyecan ve enerjiyle birlik ve bütünlük ruhu içerisinde zirvenin de ötesindeki ufka bakacağız” dedi.

Kongrede, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Memur Sen Rize İl Başkanı Seyit Ali Yılmaz ve Sağlık Sen Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan da birer konuşma gerçekleştirdi,

Konuşmaların ardından İsmail Yılmaz başkanlığında tek liste ile gidilen seçimde Rize Şube Başkanlığına yeniden İsmail Yılmaz seçildi. 

Rize Şube Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: 

Şube Başkanı : İsmail Yılmaz, 

Şube Sekreteri : Rauf Pehlivan

Teşkilatmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı : Rasim Yazıcı

Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı : Hakan Buçan

Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı : Murat Aydoğan

Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı : Ahmet Erkan

Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı : Sinan Karakaş

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Şahin Durukan, Havva Ata Kantar, Gürol Gündoğan, İsmail Serdar, Emre Akca, Güven Yağcı, Ramazan Akatin.

Denetleme Kurulu Asil Üyeler: Mevlut Okutan, Selime Kabaoğlu, Murat Latifoğlu, Emsile Yılmaz, Naciye Hatinoğlu.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Hilal Arslan, Türkan Hakyemez, Cemile Yılmaz, Şaban Yağcı, İsmail Aloğlu.

Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Nevin Erkan Kazdal, Turgut Yılmaz, Ayşe Mine Toptan, Yakup Yılmaz, Huriye Furuncu Akca.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler: Murat Orkun Balık, Büşra Köse, Selahattin Şahin, Umay Aytin, Özlem Olğun.

Merkez Üst Kurul Delegeleri: İsmail Yılmaz, Mevlut Okutan.

saglik-sen-rize-sube-baskani-yilmaz-guven-tazeledi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum