Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz: "Sağlık Çalışanlarının Genel Bütçeden Desteklenmesi Gerekmektedir"

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz: "Sağlık Çalışanlarının Genel Bütçeden Desteklenmesi Gerekmektedir"
Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, sağlık çalışanlarının koronavirüs tedbirleri süresince desteklenmeleri gerektiğini kaydetti.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında çok acil durumlar dışında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirterek, bu kapsamda sağlık çalışanlarının da desteklenmesi gerektiğini ve sağlık çalışanlarına riskli birim üzerinden ödeme yapılması gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında çok acil durumlar dışında dışarı çıkılmaması, hastanelere hasta müracaatlarının azalması, hastanelerde acil ameliyatlar dışında ameliyatların iptal edilmesi, polikliniklerin boşaltılması, Sağlık çalışanları aktif görevde olmalarına rağmen, hastanelerin performans üretemeyeceği, dolayısıyla sağlık çalışanları ekonomik kayıplar yaşayacaktır.

Tedbirler alınması kaçınılmazdır. Sağlık çalışanları koronavirüs tedbirleri süresince desteklenmeleri gerekmektedir. Bu tedbirler kapsamında ikramiye, tazminat gibi ödemeler yanında, çalışma süresi içerisinde bayramlarda verilen ücretler gibi ek ödemelerin zamlı olarak ödenmesi, bu süre zarfında 7/24 hizmet eden tüm sağlık çalışanlarına riskli birim üzerinden ödeme yapılması, kazanç olmadığı için ödeme yapmamazlık yapılmaması genel bütçeden desteklenmesi gerekmektedir.” dedi.