Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz, Sağlık Çalışanlarının Yaşadıkları Mağduriyetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Duyurmaya Çalışıyor

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz, Sağlık Çalışanlarının Yaşadıkları Mağduriyetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Duyurmaya Çalışıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, sağlık çalışanlarının yaşadıkları mağduriyetleri 3 günlük programı kapsamında Rize'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmaya çalışıyor.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalışmalarına rağmen mağduriyet yaşadıklarını belirterek, sağlık çalışanlarının bu mağduriyetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanlış aktarıldığını düşündüğünü kaydetti.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Dünyayı saran Kovid-19 salgınıyla ülkemizde pandemi mücadelesi ile baş gösteren mağduriyetlerin Kovid-19 öncesi de mevcut olduğunu ifade ederek, “Lakin bürokrasi marifetiyle mağduriyetler her defasında göz ardı ediliyor, üzeri bir şekilde örtülüyor. Sesi çıkacak kesim ihya edilerek, sesi çıkamayanlar kaderlerine terk ediliyordu.” dedi.

Kovid-19 mücadelesinin gelirleri düşürmesi sonrasında sağlık çalışanlarının tamamının mağduriyeti hissettiğini ve gelirler düşünce maaşlarının da ne kadar az olduğuna şahit olduklarını kaydeden Yılmaz, sağlık çalışanlarının yalnız bırakıldığını ifade ederek, “Maaşlarda sabit kazanç diye katma değer sağlayan sabitler kıdem tazminatı gibi taban aylıklarını düşürmüş, sistemdeki ek ödemeyi de oran ve orantılayarak ek ödemede haksızlıklar meydana getirmiştir. Özel muayenehanelerin açık olduğu dönemlerde hekim ile aynı ek ödemeyi alan hemşire, sağlık memuru, ebe vb branşlar şimdilerde aradaki uçurumun sayesinde ek ödeme alamamaktadırlar. Riskli birim kat sayısı pozitif bir katkı sağlamamaktadır. Pandemide mesai kavramı aradan kalkmasına rağmen nöbet ücreti, pandemi öncesi gibi yansımamakta, mesai mefhumu olmamasına rağmen aylık mesai zor tamamlanmaktadır. Dinlenme yok, pozitif vaka çok, pozitif olunca refakatçinin olmadığı, her işin sağlık çalışanına rücu ettiği zor giysiler içerisinde görev yapıyoruz. Eyvallah, bu alın terinin bir karşılığı olmalıdır. İdareciler aylık dağıtabilecekleri, dağıtamadıkları ek ödemeyi düşünmekten asıl işlerini doğal olarak ihmal etmektedirler. Hulasa; sağlık çalışanları zor şartlarda, zor durumda ve de yalnızlar.” diye konuştu.