Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz: Sağlıkta Lisans Tamamlama Sınavsız Devam Edecek

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz: Sağlıkta Lisans Tamamlama Sınavsız Devam Edecek
Rize Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Sağlıkta Lisans Tamamlamanın bu yıl da sınavsız devam edeceğini, Dikey Geçiş Sınavına girmenin zorunlu olduğu yönündeki bilgi kirliliğine sağlık bakanlığı personelinin itibar etmemesi gerektiğini kaydetti.

Rize Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada, Dikey Geçiş Sınavına girmek zorunlu gibi bilgi kirliliğine itibar edilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Açık Öğretim Fakültesi bürolarına gidip 'Lisans tamamlamak için dikey geçiş sınavına girecek miyiz?' sorarsanız. Onlarda size 'Gireceksiniz' diyecekler. Bu genel bir kaidedir. Ancak sağlık bakanlığı personeli için bu kaide geçerli değildir” dedi.

Sağlık Sen’in kazanımlarından olan bu maddenin bir kazanım olarak devam etmekte olduğunu belirten Yılmaz, “Yalan yanlış haberler yayanların maksatlarının karalama olduğu aşıkardır. Bu gibi yalan haberlere Sağlık-Sen camiası itibar etmesin” diye konuştu.

Sağlık bakanlığı personelinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sağlıkta Lisans TamamlamaYı sınavsız devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, “Hayırlı ramazanlar diliyorum. Yaklaşan Kadir gecenizi tebrik ediyor. Bayrama af olunarak hep birlikte girmeyi murat ediyorum” diye konuştu.