Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz: Sağlıkta Yetki Emin Ellerde

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz: Sağlıkta Yetki Emin Ellerde
Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, 15 Mayıs itibariyle Rize’de 1660 Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanının sendika üyesi olduğunu ifade ederek, sağlıkta yetkinin emin ellerde olduğunu kaydetti.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, 15 Mayıs yetki süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, Sağlık Sen’i güçlü kılan kadroya, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarına, tüm temsilci ve yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür etti.

Sağlık-Sen Rize Şubesi’nin yüzdelik oranda Rize’nin en güçlü sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Yılmaz, sorunlardan nemalanan değil, sorumluluk bilinciyle müzakere masasını sonuna kadar zorlayan ve çalışanların sorunlarını her mecraya taşıyan bir anlayışla sendikacılık yaptıklarını ifade etti.    

Hak arama mücadelesinde çözüm odaklı bir yol çizdiklerini dile getiren Yılmaz, "Memur Sen olarak sorunlardan nemalanan değil, sorumluluk bilinciyle müzakere masasını sonuna kadar zorlayan ve çalışanların sorunlarını her mecraya taşıyan bir sendikayız. Sendika olarak yetkiyi aldıktan sonra onlarca sorunu çözdük. Memur-Sen ailesi olarak önemli sorunların çözümüne ortak olmanın sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

4 yıldır sağlık çalışanlarının yıpranma payından faydalanması konusunda mücadele verdiklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız etkinliğimize katıldığında bu sorunumuzu kendisine iletmiştik. Kendisi de 'Sizler umudun adısınız. 5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı talimatını buradan veriyorum' demişti. Ancak 4 yıldır maalesef bürokratik oligarşi yüzünden bu gerçekleşemedi. Bu süre zarfında yıpranmanın içi boşaltılmaya çalışıldı. Bir dönem, 'nöbet tutanlara yıpranma verilecek' denildi. Sağlık-Sen olarak bunun karşısında durduk. Bu seneki 14 Mart Tıp Bayramı'nda Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Nisan'dan itibaren yıpranma payının hayata geçmesinde bizzat rol oynayacağını söylemişti. Şu an torba yasanın içine bunun konmasına çalışılıyor. Artık tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı eşit olarak verilecek."

ismail-yilmaz-rize-saglik-sen-sube-baskani-002.jpg

Lisans tamamlama konusuna da değinen Yılmaz, bunun da Sağlık-Sen’in bir kazanımı olduğunu vurguladı. Lisans tamamlama çıktığında bunu değersizleştirmeye çalışanların olduğuna dikkat çekti.

Yılmaz, “Son olarak üst öğrenim sorununu da çözdük. Bu sorunun çözülmesiyle, ulaşamadıkları kazanıma çamur atmaya çalışanlara da en güzel cevabı vermiş olduk” dedi.

Performans sisteminin, sağlık çalışanlarının hiçbir kesimi tarafından kabul görmediğini ve adaletsizliğe kapı araladığını da söyleyen Yılmaz, hakkaniyeti sağlayacak yeni bir performans sisteminin hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Çalışanların kadro sorununa da değinen Yılmaz, çalışma barışının sağlanması, sorunların çözülmesi için bütün sözleşmelilerin kadroya alınması gerektiğini belirtti.

Genel merkez olarak Kurum İdari Kurul toplantılarında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına çözüm aradıklarını da ifade eden Yılmaz, önümüzde toplu sözleşmede, masaya sorunları çözmek, talepleri kazanıma dönüştürmek için oturacaklarını kaydetti.

Yılmaz, tüm kurumlarda şube olarak yetkili sendika olduklarını ifade ederek, 15 Mayıs itibariyle bin 660 Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanının sendika üyesi olduğunu söyledi. Hiçbir zaman adalet, hak, hukuk ve özgürlüklerden ayrılmadıklarını belirten Yılmaz, bundan sonra da ayrılmayacaklarını söyleyerek, tüm iş sağlık kurumlarını tek tek gezerek çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirip, çözüm ürettiklerini ifade etti.

Yılmaz, bu başarıya katkı sunanlara; yönetim kuruluna, yedeklerine, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve temsilcilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.