Sağlık Sen Rize'de İsmail Yılmaz, Yeniden Başkan Seçildi

Sağlık Sen Rize'de İsmail Yılmaz, Yeniden Başkan Seçildi
Sağlık Sen Rize Şube Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulunda İsmail Yılmaz, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulu, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek listeyle gidilen ve 110 delegeden 93’ünün oy kullandığı kongrede, İsmail Yılmaz kullanılan oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

İsmail Yılmaz Başkanlığındaki Sağlık Sen Rize Şubesinin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Mustafa Çelik, Nihat Aksu, Mevlüt Okutan, Naciye Hatinoğlu, Rauf Pehlivan ve Murat Aydoğan.

Rize Sağlık Sen Şube Başkanlığı ile Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü arasında imzalanan protokol gereği “Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı” mezuniyet töreninden sonra yapılan kongreye, Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya, Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Sağlık Sen Rize Şube Eski Başkanı Muhammet Yazıcı, Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Baykan, Toç Bir Sen Rize İş Başkanı Hasbi Koca, Aile ve Sosyal Politikalar Rize İl Müdürü İdris Altuntaş, Sağlık Sen Üyeleri katıldı.

saglik-sen-rize-il-kongresi-yapildi-2.jpg

saglik-sen-rize-il-kongresi-yapildi-1.jpg

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Baykan, Mehmet S. Cengiz ve Seyfettin Afacanlar’ın Divan Kurulu üyeliklerine seçilmesinin ardından denetim ve faaliyet raporları okundu.

saglik-sen-rize-il-kongresi-yapildi.jpg

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, kongrede yaptığı konuşmada, 30 Kasım 2010 tarihinde göreve başladıklarından itibaren Rize’de hayırlı hizmetlerde bulunduklarını kaydederek, Rize’de 400 üyesi bulunan sendikayı 1450 üye sayısına ulaştırdıklarını ifade etti.

ismail-yilmaz-rize-saglik-sen-sube-baskani.jpg

Sağlık Sen üyesi olsun olmasın Rize’de her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını sözlerine ekleyen Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, “Rizemizde sağlık çalışanlarının standartlarını yükseltmek için İkizdere’den Fındıklı’ya, Kalkandere’den Çamlıhemşin’e, İyidere’den Hemşin’e, Derepazarı’ndan Ardeşen’e, Rize Merkezden Pazar’a, Çayeli’nden Güneysu’ya ayak basmadığımız, derdini dinlemediğimiz bir sağlık çalışanı kalmamıştır. Ayder Yaylası’nda mağdur edilen hemşirelerin yanında olduğumuz gibi İkizdere’de horlanan kızımızın yanındaydık. Acilde darp edilen hekimimizle beraber ciğerimiz yandı. Gittiğimiz her sendikal çalışmayı çalıştaya dönüştürdük, çözümler ürettik, problemler çözdük. Yöremizde halledemediğimiz meseleleri genel merkeze ilettik ve genel merkezimiz aracılığıyla kazanımlar elde etik.” diye konuştu.

Gelecek 4 yıl için üye sayısını 1700’lere çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, “Sağlık Sen, Rize’de Memur Sen’in en güçlü kolu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 4 yıl önce 400 üyeyle çıktığımız bu yolda 4 yıl sonra 1450 üyeye ulaşacağımızı söylesek kimse inanmazdı. Biz büyük bir camiayız ve gelecek 4 yıldaki üye sayımızı 1700’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Buradan tüm üyelerimizi canı gönülden kucaklıyor, hepsini bağrıma basıyorum.” dedi.

ismail-yilmaz-saglik-sen-rize-il-baskani.jpg

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya ise konuşmasında, Sağlık Sen’in bugün 210 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri haline gelmesinde emekleri çok olan Rize Şubesi’nin genel kurulu için bir arada bulunduklarını kaydederek, “Hizmet sendikasıdır diyerek, sağlık çalışanlarımızın, sosyal hizmet çalışanlarımızın ve üyelerimizin vebalini her zaman omuzlarımızda hissettik. Sağlık Sen ve Memur Sen kuruluş amacı çok farklı. Çok özel bir sendika. Sadece sendika değil bir aile, bir sivil toplum örgütü, bir mektep bir medrese anlamında. Neden Sağlık Sen neden Memur Sen. Sağlık Sen ve Memur Sen her zaman milletin değerlerini ve milletin vebalini omuzlarında hissederek bu anlayışla sivil toplum örgütü görevini yaptı. Özelde, tabiki üyelerimizin hakları, özlük hakları, kamu çalışmaları yaparken yerelde de milletin değerlerini esas alarak sendikacılık yaptı.” dedi.

mutlu-kaya.jpg

Türkiye’nin kritik bir eşikten geçtiğini ve yeniden büyük Türkiye inşasında önemli adımlar atıldığını kaydeden Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya,  “Halkımız bugün kendi oylarıyla başkanını seçti. Bu seçimin anlamı Türkiye için istikrar ve güvenin yansıması, büyük Türkiye idealine olan güven ve destektir. Milletimiz her zaman darbelere ve darbecilere gereken dersleri vermiştir. Biz Memur Sen ve Sağlık Sen ailesi olarak demokrasi ve millet iradesine olan desteğimizi her fırsatta dile getirdik ve milli iradeden yana olduk. Milletimizin tercihi, mirascısı ve sahip olduğumuz kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşası. Her zaman diyoruz ya, Sağlık Sen erdemliler hareketidir, kadim medeniyetlerin inşası için büyük bir ailedir diye. Büyük ve güçlü bir Türkiye. Neden büyük ve güçlü bir Türkiye? Dünya mazlumlarının sesinin daha gür çıkması için, Filistin davasının sahipsiz kalmaması için, Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın, Arakan’daki Müslümanların bir savunucusu olması için darbeye direnen Mısırlı kardeşlerimizin,ülkelerindeki diktatörlere direnen Suriyeli kardeşlerimizin özgürlük mücadelesi için büyük bir Türkiye. Büyüyen Türkiye’nin de en büyük sivil toplum örgütü Memur Sen ve Sağlık Sen. Bize düşen görev bu bilinçle çalışmak. İnşallah Cenabı Allah bu bilinçle çalışmayı şubemize de yeni seçilen şube yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza da nasip eder.” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya, Sağlık Sen Teşkilatı olarak demokrasi şölenlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Sendikalarımızın olağan genel kurulları bizler için gerçekten bir demokrasi şöleni. Bu sene 210 bin üyemizden 150 bin kişisi delege adayı olmak isteyen arkadaşlarımıza oy kullandı. Yani 210 bin üyemizin 150 bini bu olağan genel kurullardaki yönetim kademelerine aday olmak isteyen arkadaşlara delegeler için oy kullandı. Bu çok önemli bir sayı. Bu sendikamızın kurumsallaştığını, sendikamızın üyeleriyle yönetildiğini gösterir. Bizim için de demokrasi adına da güzel bir örnektir.” ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanken ilk defa 14 Mayıs’ta bir sendikanın programına katıldığını sözlerine ekleyen Kaya, Erdoğan’a sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını gösteren 5 dakikalık bir tanıtım filmi izlettiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık çalışanlarını ‘Umudun Adı’ olarak gördüğünü kaydederek sağlık çalışanlarına yıpranma payı konusunda müjdeler verdiğini söyledi. Kaya, Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına 5 yılda bir yıpranma payı verileceği müjdesini, 76 bin kişinin beklediği lisans tamamlama ile alakalı çalışma yapılması müjdesini ve sağlık çalışanlarının kreş hakkından faydalanılması ve kurumlarda kişisel mekanın oluşturulması müjdesini verdiğini söyledi.

mutlu-kaya-saglik-sen-genel-baskan-yardimcisi.jpg

Sağlık Bakanının da konu hakkında geçtiğimiz günlerde bazı açıklamalarda bulunduğunu belirten Kaya, Sağlık çalışanlarına yıpranma payının  Kasım ayının sonuna doğru torba yasa ile mecliste çalışmaların başlatılacağını ve lisans tamamlama konusunun da torba yasa ile alakası olmamasına rağmen YÖK’e bir yaptırım olsun diye torba yasanın içerisine koyulacağı, kreş ile ilgili yazışmaların müsteşarlık makamından tüm kurumlara yazıların gittiğini sözlerine ekledi.

Kaya, son olarak, 2015 yılının sağlık çalışanları için eğitim yılı olması gerektiğini düşündüklerini ve bunun için lisans tamamlama konusu ile 2009 yılından sonra yapılmayan unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavının 2015 yılı içerisinde yapılması gerektiğini kaydetti.