Sağlık Sen Sendika Akademisi Ayder'de Yapıldı

Sağlık Sen Sendika Akademisi Ayder'de Yapıldı
Sağlık-Sen Rize Şubesi tarafından düzenlenen "Sağlık-Sen Sendika Akademisi Eğitim Programının ilki Ayder Yaylasında yapıldı.

Sağlık-Sen Rize Şubesi tarafından düzenlenen "Sağlık-Sen Sendika Akademisi Eğitim Programının ilki hafta sonu Rize'nin dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda gerçekleştirildi.

Eğitim programı öncesinde İlçe ve iş yeri temsilcilerine  hitap eden Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı Muhammet Yazıcı, Sağlık-Sen'in yarınları düşünen, büyük hedefleri olan bir sendika olduğunu belirterek, bu hedeflere ulaşırken daha donanımlı ve daha dinamik bir teşkilat yapısıyla hareket edeceklerini söyledi.

5.20120318193325.jpg

Eğitim programı kapsamında Türkiye'nin siyasi ve demokratik gelişiminden sivilleşmeye, sendikal konulardan, iletişim alanlarına, yöneticilerin liderlik ve hitabet gelişiminden, mevzuata kadar geniş bir yelpazede eğitim konuları belirlendiğini kaydeden Yazıcı "Bu programlar ile sahada çalışanlar ve işveren temsilcileri ile daha güçlü iletişim kurma, sahanın bilgi ihtiyacını karşılayabilme, sendikal eylem ve etkinliklerde verimi ve başarı düzeyini artıracak operasyonel nitelikleri artırabilme gibi hedefler gözetilmektedir" dedi.

"TOPLU SÖZLEŞME HAKKINDA KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ KORUYACAĞIZ"

Eylül referandum sürecinin en büyük kazanımlarından birinin de toplu sözleşme hakkı olduğunu belirten şube başkanı Muhammet Yazıcı, bu hakkın kazanılmasına öncülük eden Memur-Sen'in, toplu sözleşme sürecinin en etkin şekilde uygulanabilmesine imkan tanıyacak bir yasal düzenleme için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Yazıcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Referandum sonrası, Memur-Sen, "nasıl bir toplu sözleşme yasası" başlığıyla hemen teknik çalışmalara başlamış ve Çalışma Bakanlığına kırmızı çizgilerini sunmuştur. 4688 Sayılı Yasanının sorunlarını toplu sözleşme düzenine taşımama noktasında kararlı bir duruş sergileyen Memur-Sen, bu duruşunu yasanın Meclis müzakereleri sürecinde de devam ettirecektir.

Gerek Toplu sözleşme Yasasının müzakere sürecinde, gerekse toplu sözleşmelerde, hükümetin kaçak güreşmesine izin vermeyeceğiz. Hizmet Kolu ve Genel Toplu sözleşmesinin en etkin ve en geniş haklarla yapılmasını istiyoruz. Mecliste kamu çalışanlarının sesi olacak, Memur-Sen'e hizmet etmiş değerli milletvekillerimiz bulunmaktadır. Onlardan yasama sürecinde Memur-Sen camiası olarak toplu sözleşme yasası ile ilgili gür bir ses bekliyoruz.

ds.20120318193515.jpg

Yazıcı, bilgili ve alanında uzman bir teşkilat yapısıyla üyelere daha iyi hizmet sunmak amacıyla böylesine önemli bir projeyi hayata geçiren, Rize Sağlık-Sen'in yeni bir ilke imza attığını söyledi. Sağlık-Sen Sendika Akademisi Eğitim Programının teşkilata ve üyelere verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirten Yazıcı, eğitimler sonunda katılımcıların, sahada daha donanımlı ve iletişim kurma becerisi yüksek bir şekilde yer alacağını ifade etti.

Rahatsızlığı dolayısıyla toplantıya katılamayan  Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, toplantıya telefonla katıldı. Katılımcılara telefonla hitap eden Memiş, memur yasasının bu haliyle kabul edilemez olduğunu ifade ederek görüşmelerin sürdüğünü mart sonunda toplu görüşmenin  sonuçlandırılacağını ve nisan ayında hayata geçeceğini söledi

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ EĞİTİM PROGRAMI İKİ  GÜN SÜRDÜ

Toplam 69 kişinin katıldığı ilçe ve iş yeri temsilcileri eğitim toplantısına Ankaradan katılan Genel Merkez Başkan Danışmanı Fatih Seyran, sendikacılık eğitimi, Genel Merkez Hukuk İşleri Avukatı  Özlem Titrek Çağlayan ise 657 devlet memurları kanunu  4 b  4 c lilerin  kanunu ve iç hizmet mevzuatı özlük haklar ve hukuki durumları hakkında üyeleri bilgilendirdiler.

Trabzon Sağlık Sen Şube Başkanı Erkan Bulut  ve yöneticilerinin de misafir olarak katıldıkları eğitim toplantısı daha sonra il divan toplantısıyla devam etti. Programın   çok güzel bir ortamda gerçekleştirildiği ve tekrarının yapılması dilekleriyle program sona erdi.

ffs.jpg