Sağlık-Sen'de Değişim Rüzgarı: Rize'nin Desteklediği Durmuş Fark Attı

Sağlık-Sen'de Değişim Rüzgarı: Rize'nin Desteklediği Durmuş Fark Attı
Sağlık – Sen 6. Olağan Genel Kurulu’nda devrim yaşandı. Devrilmez gözüyle bakılan Metin Memiş farklı bir şekilde seçimi kaybederek koltuğunu Rize'nin de desteklediği yenilikçi grubun temsilcisi Semih Durmuş'a büyük bir farkla kaybederek teslim etti

Sağlık – Sen 6. Olağan Genel Kurulu’nda Metin Memiş’in karşısına aday olan Semih Durmuş, ezici üstünlükle yeni başkan oldu. Yaklaşık 10 yıldır başkanlık görevi üstelenen Metin Memiş, gerçekleştirilen olağan kongrede yardımcısı Semih Durmuş tarafından devrilerek yönetimde yenilikçi bir döneme imza attı. 

SEMİH DURMUŞ FARK ATTI

Gerçekleşen Olağan Kongrede 310 delegeden Semih Durmuş 170 oy alırken rakibi Metin Memiş ise 134 oy alarak girmiş olduğu seçimleri kaybetti. Türkiye'de en fazla sağlık çalışanının üyeliğini bünyesinde barındıran Sağlık–Sen seçimleri sağlık çalışanlarının yenilikçi düşüncesi doğrultusunda yeni bir ekip ve ruh doğrultusunda değişime gitti. 

saglik-sende-degisim-ruzgari-rizenin-destekledigi-durmus-fark-atti-(1).jpg

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR? 

Sağlık – Sen 6. Olağan Genel Kurulu’nda seçimi kazanan Semih Durmuş’un yönetim kurulunda Genel Başkan vekili Durali Baki, Genel Başkan yardımcılıklarına İdris Baykan, Aziz Aslan, Mehmet Faruk Doğan, Şemsittin Karadoğan ve Yusuf Dural yer alıyorlar.

DURMUŞ'UN İLK HAMLESİ EK GÖSTERGELER OLACAK

Seçimi kazanan Semih Durmuş ilk olarak 3600 ek gösterge ve yıpranma payı sorununu çözmek için kolları sıvayacağına vurgu yaparak, ‘sağlık çalışanlarının dağ gibi büyüyen sorunlarını çözme adına 3600 ek gösterge, döner sermaye adaletsizliği, ölü doğan yıpranma payı ile ilgili sorunların çözüme kavuşması için tüm enerjimle harekete geçeceğim, birçok ilde çalışanlarımızın döner sermaye ek ödeme mağduru olduğunu ve buna yetkililerle görüşüp biran önce çözüme kavuşturacağım’ dedi.

DURMUŞ'U DESTEKLEYEN RİZE ŞUBE BAŞKANI YILMAZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Olağan Genel Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, "Şimdi çalışmak vakti, bu davaya yıllarını vermiş Metin Memiş Başkana, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, ipi göğüsleyen Semih Durmuş Başkanı da Rabbim utandırmasın, yar ve yardımcısı olsun. Pazartesi gününden itibaren çalışmak vaktidır. Teşkilât, üye, çözüm bekleyen sorunlarının çözümü noktasında icraat bekliyorlar, Zorlu bir yolda hep birlikte yeni şeyler söyleme vaktidir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." dedi.

saglik-sende-degisim-ruzgari-rizenin-destekledigi-durmus-fark-atti-(2).jpg