Sağlık Sen'den Sağlık Müdürü'ne Ziyaret

Sağlık Sen'den Sağlık Müdürü'ne Ziyaret
Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyesi Genel Teşkilat Sekreteri Murat Özdemir, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'yi makamında ziyaret etti.

Memur Sen Konfederasyonu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Yönetim Kurulu Üyesi Genel Teşkilat Sekreteri Murat Özdemir, Rize Sağlık Sen'in yarın (cumartesi) yapılacak İl Divan toplantısına katılmak üzere ilimize geldi.

Bugün Rize'ye gelen Özdemir beraberinde, Rize Sağlık Sen Başkanı Muhammet Yazıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Aksu, Erkan Çelik ve Mustafa Çelik ile Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'yi makamında ziyaret etti.

1.20110708225226..jpg

Ziyaret esnasında Dr. Mustafa Tepe, Özdemir'e Rize'de ilimizde yapılan hizmetler konusunda bilgi verdikten sonra Rize'nin sağlık alanında çağ atladığını ifade etti.

Son yıllarda sağlık hizmetleri yönünden Rize'nin gerek tesisleşmede gerekse kadrolaşmada yapılan yatırımlarla büyük bir aşama kaydettiğini ifade eden Tepe, önceki yıllarda Rize'den büyük şehirlere nakledilen hasta sayısının günümüzde artık minimum seviyeye indiğini söyledi.

murat-ozdemir-mustafa-tepe.jpg

Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyesi Genel Teşkilat Sekreteri Murat Özdemir ise Rize'de özellikle son yıllarda sağlık yönündeki yatırımların ve çalışmaların takdir edilmesi gerektiğini belirtti ve Tepe'ye teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Özdemir buradaki konuşmasında Türkiye'nin yeniden yapılanmasında rol alabilecek bir sendika olduklarını belirterek "Memur Sen'e bağlı 11 iş kolunda yetkiliyiz. Memur camiası içinde 2., sağlık camiası içerisinde en büyük sendikaya sahibiz. Türkiye'de her iki üyeden biri Sağlık Sen üyesidir" dedi.

Sağlık Sen'in çalışmaları hakkında Dr. Tepe'ye bilgi veren Özdemir, aile hekimlerinin sıkıntılarını dile getirecek bir çalıştay yaptıklarını ve Sağlık Bakanı ile bu konuda görüştüklerini ifade ederek kısa süre sonra bu konuda bir sempozyum düzenleyeceklerini Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık Sen'in görüşlerine sıcak baktığını ve sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti.

17 sağlık sendikası arasında 136 bine yakın üyeyle Türkiye'nin en büyük Sağlık Sendikası olduklarının altını çizen Özdemir, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personele döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılmasına dair yönetmeliğin ne tür değişiklikler getirdiği konusunda bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve "Türkiye'de yeni anayasanın içinde hangi maddelerin bulunması gerekir" şeklinde bir anket çalışması yaptıklarını ve bu anketin devam etmesine rağmen kısa sürede 50 bin kişiye ulaştığını söyledi.

3.20110708225843..jpg