Sağlıklı Yaşam Aracı Rize'de ‘Yollarda’

Sağlıklı Yaşam Aracı Rize'de ‘Yollarda’
Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Sağlıklı Yaşam Aracı” projesi kapsamında Rize’de mobil sağlık etkinlikleri devam ediyor.

Sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak, hastalık risklerinin azaltılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Sağlıklı Yaşam Aracı” projesi kapsamında Haziran ayında, il merkezinde ve tüm ilçelerde Diyabet, Sağlıklı Beslenme, Obezite ile Mücadele, Fiziksel Aktivite ve Hareketli Yaşam, Kanser, Ağız ve Diş Sağlığının Önemi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Astım, Çölyak Hastalığı gibi konularda farkındalık çalışmaları yapıldı. Halka yönelik olarak gerçekleştirilen etkinliklerde kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü yapılarak riskli grupta olan vatandaşlarımız sağlık kuruluşuna yönlendirildi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekerek, “Toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırmak, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlamak, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesini sağlamak, halkımıza sağlık okur-yazarlığı kazandırmak ve Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarından, toplumun ve bireyin daha çok bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla tüm ilçelerimizde program dahilinde hizmet vermektedir” dedi.

Tepe, ”Bu kapsamda ayrıca Obezite, Kanser, Sağlıklı Beslenme, Hipertansiyon, Diyabet ve Fiziksel Aktivite konularında eğitim broşürleri dağıtılarak halkımıza bilgilendirmeler yapılmakta olup, tansiyon ve kan şekeri ölçümleri ile GGK (Gaitada gizli kan) kiti dağıtımı yapılarak kanser taramaları yürütülmeye devam ediyor” diye konuştu.

saglikli-yasam-araci-rizede-‘yollarda’-(6).jpgsaglikli-yasam-araci-rizede-‘yollarda’-(5).jpgsaglikli-yasam-araci-rizede-‘yollarda’-(7).jpgsaglikli-yasam-araci-rizede-‘yollarda’-(9).jpg

saglikli-yasam-araci-rizede-‘yollarda’-(1).jpgsaglikli-yasam-araci-rizede-‘yollarda’-(3).jpg