Sağlıkta Lisans Tamamlama Nasıl Olacak ?

Sağlıkta Lisans Tamamlama Nasıl Olacak ?
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Sağlıkta Lisans Tamamlama nasıl olacak ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı kanuna göre kurulacak Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ile sağlık personelinin lisans tamamlaması nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı tarafından oanaylanan 6569 sayılı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulacak.

Yaklaşık 100 bin önlisans mezunu sağlık personelini ilgilendiren bu yasaya göre sağlıkta tüm sağlık personeline lisans tamamlama geliyor.

Lisans Tamamlama Nasıl Olacak?

Yükseköğretim kurumlarıyla yapılacak protokoller çerçevesinde, yüksek lisans, doktora, eczacılık, veteriner hekimlik, tıp ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi ile doktora sonrası bilimsel çalışma yapanlar, bu eğitim ve çalışmalarını enstitülerde yapabilecek.

Kanuna göre, öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırılmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi 2 yıl olan önlisans programlarını azami 4 yıl, öğrenim süresi 4 yıl olan lisans programlarını azami 7 yıl, öğrenim süresi 5 yıl olan lisans programlarını azami 8 yıl, öğrenim süresi 6 yıl olan lisans programlarını azami 9 yıl içinde tamamlamak zorunda olacak.