Sahil Yolu Yeniden Yapılacak

Sahil Yolu Yeniden Yapılacak
Rize ili Ardeşen ilçesi Sahil Yolu Geçişi'nin iptali ile ilgili açılan mahkeme kararının onaylanmasının ardından alınan karar gereği "Ardeşen Sahil Yolu Geçişi" sökülüp yeni bir proje ile yeniden yapılacak.

Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, sahil yolunun sökülüp yeniden yapılacağını ifade ederek alınan karar gereği Ardeşen Fırtına Vadisi başlangıcından ilçeye bağlı Işıklı Köyü Taşbaşı Mahallesi'ne kadar olan bölümde Karadeniz Sahil Yolu Geçişi'nin sökülüp yeniden yapılacağını söyledi.

Karadeniz Sahil Yolu geçişinin her zaman tartışmalı ortamlarda ele alındığını kaydeden Başkan Sinan, "Ardeşen Sahil Yolu geçişi ile ilgili Ankara'daki Ardeşenliler Derneği ve bazı kişilerin mahkemeye sunmuş olduğu itiraz ile sahil yolu geçişinin mevcut yapısının imar kanununa aykırı olması gerekçesi ile iptal kararı alınmış, iptal sonucunda da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından bu geçişin çalışmaması ve araç trafiğine açılmaması gerektiği gibi bir yazı ile belediyemize gereken icraatı yapmak üzere tebliğ edilmişti. Bu yol geçişini mühürlememiz söz konusuydu ancak o zaman bu yolun fiili olarak kapatılması mümkün değildi. Girişimlerimiz sonucunda mühür fevk edildi ve yol trafiğe açıldı. Mühür fevkinin ardından bu yolun kanuni bir düzene getirilmesi gerekiyordu. Bununla ilgili Teknik Araştırma Genel Müdürlüğü, Bayındırlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde Ardeşen şehir geçişine yeniden düzenleme yapılması, dolgu imar planlarının hazırlanması, dolgu imar planı çerçevesinde yeni imarın (yeni yol, kavşak, giriş çıkış, dolgu sahası) belirlenmesi şeklinde Karayolları Bölge Müdürlüğü, yolu yapan şantiye ve Ardeşen Belediyesi ortaklaşa olarak yeni bir imar planı hazırlamak ve Teknik Araştırma ve Uygulama Genel müdürlüğünü onayı alınmak sureti ile belediye meclisimizden alacağımız karar neticesinde çalışmalarımızı bakanlığa göndereceğiz. Bakanlık bunu uygun bulduğu takdirde onaylayacak ve yasal hale gelmiş olacak" dedi.

"ARDEŞEN BELEDİYESİ BU FIRSATI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEK"

"Bu fırsatı Ardeşen Belediyesi olarak en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz" diyen Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, "Çalışma arkadaşlarımız ile birlikte bu fırsatı nasıl değerlendirebilirizin hesabını yaptık ve Ardeşen girişlerinin çok sağlıklı olmadığını göz önünde bulundurmak sureti ile yeni kavşakların, yeni giriş ve çıkışların yapılması gerektiğine inandık. Dolgu sahalarındaki daralmaların genişletilebileceği anlayışı oluştu. Fırtına deresinin bir kısmını peyzaj çalışmaları yapma neticesi ile yeni bir düzenleme oluşturmak gibi bir niyetimiz var. İnşallah bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağız. Bu çalışmaları artık Belediye Meclisi'nin veya bu uygulamayı yapan Karayolları Genel Müdürlüğünün 2 kurum arasında inisiyatifi olarak değil halk ile birlikte, meclisimiz ile birlikte, bu işi bilen teknik uzmanlarla çalışmak sureti ile Ardeşen için hayırlı olan en güzel şeyi yapmak üzere bir çalışma başlattı"

Çalışmayı en kısa sürede sonuçlandırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Sinan, "Konuyla ilgili olarak bölge insanımız İstanbul Milletvekili Bayındırlık Ulaştırma ve İmar Komisyonu Başkanı Sayın Nusret Bayraktar'ın başkanlığında Ankara'da yaptığımız toplantıdaki çalışmalarımız bu yönde idi. İnşallah verimli bir çalışma şeklinde Ardeşen'in önüne çıkaracağız. Bu düzenlemenin Ardeşen ilçesine faydalı olacağı kanaatindeyim" dedi.

Yapılacak çalışmanın Ardeşen hududu olan Fırtına deresi ve Ardeşen'e bağlı Işıklı Köyü Taşbaşı Mahallesi'ne kadarki bölümün tamamının iptal edildiğini ifade eden Başkan Sinan, "Şu anda yapılacak düzenlemede aynı güzergah ama yeni alanlar oluşturmak ve bir kısım ilaveler yapmak sureti ile mahkemenin vermiş olduğu iptal kararı gerekçelerini ortadan kaldıracak şekilde yeni düzenleme yapma gerekliliğini uygulayacağız" dedi.