Sahne Pehlivan Develerindi

Sahne Pehlivan Develerindi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 4. Geleneksel Balıkesir Büyükşehir Deve Güreşi Festivali'ne ilgi yoğun oldu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 4. Geleneksel Balıkesir Büyükşehir Deve Güreşi Festivali'ne ilgi yoğun oldu. Ege'nin en güçlü pehlivan develerinin katıldığı kıran kırana geçen güreşleri, binlerce vatandaş heyecanla izledi.

Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun katkılarıyla, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay'ın himayesinde gerçekleşen güreşlere; Türkiye'nin en büyük çatımı olarak kabul edilen; Bodrum'dan "Kanka" ile Germencik'ten "Karapınar" adlı pehlivan develerin kıran kırana mücadelesi adeta damgasını vurdu. Saat 11.30'da Sanayi Sitesi karşısında bulunan Kamyoncular Kooperatifi araç parkında başlayan güreşler, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşti.

Afrin şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının hep bir ağızdan seslendirilmesi ve dualarla başlayan Ayvalık 4. Balıkesir Büyükşehir Deve Güreşi Festivali'nde; Bodrum'dan "Kanka" ile Germencik'ten Karapınar'ın'ın yanı sıra yapılan eşleşmelerde; Salihli'den "Çakır'-Ayvacık'tan "Kasırga Çalıkhan', Ayvalık'tan "Karadağlı" - Selimiye'den "Atabey', Armutlu'dan "Efsane Yağız Efe" ile Bodrum'dan "Atakan Efe', Sarayköy'den "Fatih" ile Aydın'dan "Babayiğit', Bodrum'dan "Gelidonya 48" ile Söke'den "Efsane Miroğlu-Baştacı" gibi Türkiye'nin en ünlü develeri mücadele etti.

130 başpehlivan devenin kıran kırana mücadele ettiği müsabakalar, büyük heyecanla takip edildi.

Kaynak:IHA