Sahte Kimlikle Sahte Parayla Alışveriş Yaptılar Rize Emniyetine Yakalanmaktan Kurtulamadılar

Sahte Kimlikle Sahte Parayla Alışveriş Yaptılar Rize Emniyetine Yakalanmaktan Kurtulamadılar
Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, sahte parayla alışveriş yapan iki kişiyi yakaladı. Yakalananlardan birinin sahte kimlik taşıdığı ve 24 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı.

Rize’nin İyidere ilçesinde bir marketten sahte para ile alışveriş yapan iki kişinin market sahibinin şikayeti üzerine yakalanması için çalışma başlatan Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri zanlıları  50’lik banknotlardan oluşan toplam 10 adet 500 Amerikan Doları ve 200’lük banknottan oluşan 25 adet 5000 Türk Lirası ile yakaladı. Üzerinde İstanbul nüfusuna kayıtlı H.S. adında kimlik bulunan şahsın sahte kimlik taşıdığı şahsın aslında Trabzon nüfusuna kayıtlı Y.S. olduğunu ortaya çıkaran Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Y.S: ile birlikte Trabzon nüfusuna kayıtlı B.E’yi yakalayarak ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara teslim etti. 2 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

rizede-sahte-para-operasyonu-3.jpg

Olay, 9 Temmuz Perşembe günü saat:15:00 sıralarında İyidere ilçesindeki bir markette meydana geldi. Y.O. isimli market sahibi İyidere İlçe Emniyet Amirliğine müracaatta bulunarak bir şahsın marketten iki paket sigara karşılığında 200TL verdiğini ve 61 ….plaka sayılı araç ile ayrıldığını, 200TL’nin sahte olduğunu anlaması üzerine şikayetçi olduğunu ifade etti.

İhbarı alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda bahse konu 61 plaka sayılı otomobil Rize Yeni Şehir Stadyumu yakınında durduruldu.

Araç içerisinde bulunan İstanbul nüfusuna kayıtlı H.S. ve  Trabzon nüfusuna kayıtlı B.E’den birinin yere bir şey attığının görülmesi üzerine yere attığı şey kontrol edildiğinde; sahte olduğu düşünülen 1 Adet 200TL olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine şahısların üzerlerinde ve araçta yapılan arama neticesinde sahte olduğu değerlendirilen 50’lik banknotlardan oluşan Toplam 10 adet 500 Amerikan Doları ve 200’lük banknottan oluşan 25 adet 5000 Türk Lirası el geçirilmiş ve  bahse konu şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

rizede-sahte-para-operasyonu-2-001.jpg

Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü görevlilerince şüpheliler ve yapılan aramada ele geçirilen malzemeler üzerinde yapılan parmak izi çalışmasında İstanbul nüfusuna kayıtlı H. S. isimli şahsın gerçekte Trabzon nüfusuna kayıtlı Y.S. isimli şahıs olduğu, şahsın yapılan UYAP sorgulamasında çoğu parada sahtecilik suçundan olmak üzere 24 adet yakalama emri ile arandığı anlaşıldı.

Parada sahtecilik olayı ile ilgili olarak yakalanarak gözaltına alınan B.E. ve Y.S. isimli olup şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

rizede-sahte-para-operasyonu-1.jpg