Sahura Tulum Ve Horon Eşliğinde Kalktılar

Sahura Tulum Ve Horon Eşliğinde Kalktılar
Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşayan bir grup vatandaş sahura davul yerine tulum eşliğinde kalktı.

Arhavili gençler, sosyal paylaşım sitesi ve mesaj yolu ile Arhavi Meydanında toplanarak hep birlikte tulum çalıp vatandaşları sahura kaldırıyor. Üç yıldır yaptıkları bu işten memnun kaldıklarını belirten gençler, vatandaşlardan olumlu tepki aldıklarını kaydetti.

Gençlerden Gökhan Numanoğlu, tulumun Arhavi için önemli bir enstrüman olduğunu ifade ederek, "Sahurda davul yerine tulum çalarak insanları uyandırıyoruz. Bunu 3 Ramazan’dır sürdürüyoruz. Sosyal medya aracılığıyla Arhavi ve dışarıda yaşayanlara mesajla ulaşıp bir araya geldik. Sahura birkaç saat kala Arhavi'nin en işlek caddesinde toplanıyoruz. Önde tulum çalan arkadaşımız arkasında oluşturduğumuz gönüllü arkadaşlarımızla ilçemizin her mahallesini gezerek insanları tulumla sahura kaldırıyoruz" dedi.

arhavide-sahura-tulum-ve-horon-esliginde-kalktilar.jpg

Ankara'da yaşayan Arhavili Erdem Güven ise, sadece bu etkinliğe katılmak için işyerinden alacağı izni Ramazan’a denk getirerek Arhavi'ye geldiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Tulum bizim her şeyimiz. Arhavi'de güzel bir söz vardır 'Tulum ölü insanı diriltir' diye. Gerçekten tulum bizim en önemli çalgımız, eğlencemiz, neşe kaynağımız, yaşam kaynağımız. Tulum ile sahura uyandırılmak ilçe halkının çok hoşumuza gitti. Zaten tulumu çok seven insanlarız."

Tulum sesini duyarak sahura kalkan vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.