Şaka sanmayın gerçek!

Şaka sanmayın gerçek!
Karabük'te bir kişi, kendisine ait olduğunu iddia ettiği yaya kaldırımını ve yolun bir kısmını dikenli telle çevirince duruma valilik ekipleri el koydu.

Karabük'te bir kişi, kendisine ait olduğunu iddia ettiği yaya kaldırımı ve yolun bir kısmını dikenli telle çevirdi.

Niyazi Pehlivan isimli vatandaş çıkardığı tapularda 180 metrekare kaldırım ve yol kendine ait çıkınca dikenli telle çevirdi.

Pehlivan, babası vefat edince çıkardığı tapularda ortaya çıkan yeni durum üzerine harekete geçti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde 180 metrekare alanı kapsayan kaldırım ve yolun bir kısmı kendilerine ait çıkınca dikenli telle çevirdi, vergisini ödediği alana bugün demir kazıklar çaktı. Vatandaşların şaşkınlıkla izlediği olay sonrası kaldırım üzerinde bulunan esnaf duruma tepki gösterince polis geldi. Olay yerine gelen polis yerin tapulu olduğunu öğrenince duruma müdahale edemedi.

Yer ve mülkiyetinin kendisinin olduğunu avukatının söylemesiyle yerine sahip çıktığını söyleyen Niyazi Pehlivan, "Vergisini ödüyorduk zaten. Babam vefat edince tapu verasetlerimi çıkarmak isteyince burada 180 metrekare alan çıktı. Bende yerime sahip çıkıp telle çevirdim" dedi.

Diğer yandan kaldırımı kullanamayan vatandaşlar yol kenarından gitmek zorunda kaldı. Kaldırım üzerindeki esnaf ise belediye tarafından durumun çözülmesini istedi.