Sakarya'da 12 cami ve mescitte hatimle teravih kılınacak

Sakarya'da 12 cami ve mescitte hatimle teravih kılınacak
11 ayın sultanı Ramazan ayı 19 Temmuz Perşembe gecesi ilk sahurla başlayacak. Bu Ramazan Sakarya genelinde 12 cami ve mescitte hatimle teravih namazı kılınacağı bildirildi.

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli 11 ayın sultanı Ramazan’ın, 19 Temmuz Perşembe gecesi ilk sahurla başlayacağını belirterek, “İlimizde 19 Temmuz Perşembeyi Cumaya bağlayan gece imsak 03.45'te, ilk iftar da 20.34'te yapılacak” dedi.

İlk teravih namazının da 19 Temmuz Perşembe akşamı kılınacağını kaydeden Serenli, “İl genelinde 7 ilçemizde 12 cami ve mescidimizde hatimli teravih namazı kılınacak. Adapazarı İlçesinde Ağa Camii, Orta Camii ve Bileciler köyü Camii, Akyazı İlçesi Gaziosmanpaşa Camii, Arifiye İlçesi Kaynak Camii ve özel bir mekanda, Erenler İlçesi Yıldıztepe Mehmed Zahid Koktu Camii ve Örnek Mescidi, Geyve İlçesi Tarhan Vakıf Camii ve Orta Camii, Kocaali İlçesi Fiskobirlik Mescidi ve Sapanca İlçesinde Buhara Camiinde kılınacak teravih namazları hatimle eda edilecektir” dedi.

Ramazan ayında camiler, mahyalarla da süslenecek. Mahyalarda yer alacak olan sözler şöyle: “Camilerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil veya elektrik ampulleriyle yazı yazılması” olarak tanımlanan mahya, diğer Müslüman ülkelerde olmayan, Türklere mahsus bir sanat olarak biliniyor. Ayet, hadis ve özlü sözlerin yer alacağı mahyalar, Ramazan gecelerine ayrı bir renk katacak. Bu yıl camilere asılacak mahyalarda yer alacak ifadeler şunlar: “Ey Allah’ın kulları, kardeş olunuz. Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Selamı aranızda yayınız. En güzel örneğimiz, Sevgili Peygamberimizdir. Cennet, cömertler yurdudur. En değerli miras, güzel ahlaktır. Güleryüz, sadakadır. Hesaba çekilmeden önce kendini hesaba çek. Müslümanlar kardeştir.”

Her yıl Ramazan ayında bir konu belirleyerek kaybolmaya yüz tutan değerleri yeniden toplumun gündemine taşımayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 2012 yılının Ramazan ayı temasını, “İnsan İlişkilerinin En Önemli Unsuru, Medeni İletişimin Sembolü: Selam ve Selamlaşma” olarak belirlediğini kaydeden Müftü Serenli, “İlişkilerimizde selam ve barış dilini hakim kılalım” dedi.

Öte yandan Müftü Serenli 18 Temmuz saat 11.00’de İl Müftülüğü binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, mübarek Ramazan ayı ile ilgili detaylı bilgiler verecek.