Salarha Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Salarha Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı
Rize’de Salarha Belde Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Rize Merkeze bağlı Salarha Belde Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Anlaşmayla işçilerin maaşlarında ortalama % 50 oranında artış sağlandı.

Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ile Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca’nın imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile işçilerin özlük haklarında üst düzeyde iyileştirmeler yapıldı.

Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, bir süredir yapılan görüşmelerin üyelerin sevinçle karşılayacağı ve onları mutlu edecek bir şekilde sonuçlandığını kaydederek, imza altına alınan TİS’le maaşlarda ortalama yüzde 50 artış sağlandığını kaydetti.

2 yıl süreli toplu iş sözleşmesiyle işçilerin günlük ücretlerinin 145 TL’ye yükseltildiğini ve ek kazanımlar elde edildiğini belirten Şube Başkanı Alaca, “Ayrıca toplu iş sözleşmesine 52 günlük ilave tediye, günlük 20TL yemek yardımı, devlet memurlarına ödenen aile ve çocuk yardımı, aylık 200 TL sosyal yardım, Ramazan Bayramındanönce 600TL, Kurban Bayramından önce 1200 TL bayram yardımı eklendi. Diğer sosyal haklarda % 200 oranında artışlar sağlandı. 2 yılda ise enflasyon oranına + 3 refah payı eklenerek artış sağlandı.” Diye konuştu.

Alaca, sözleşmenin üyelere ve ailelerine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak sözleşmenin imza altına alınmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ise sözleşme ile çalışan personellerin, gelir ve çalışma koşullarını iyileştirecek, yaşam kalitelerini arttıracak iyileştirmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Başkan Kara, gerek maaşlarda gerekse sosyal haklarda iyi oranda artış yaparak kazanımlar sağladıkları çalışanlarının her daim yanlarında olduklarını belirterek, sözleşmenin herkes için hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

mehmet-alaca-hasan-kara-1.jpgmehmet-alaca-ile-hasan-kara.jpgmehmet-alaca-hasan-kara-2.jpg