Salarha Tünellerinin İhalesi Yapıldı Çalışmalar Başlıyor

Salarha Tünellerinin İhalesi Yapıldı Çalışmalar Başlıyor
Türkiye’nin 4. Büyük özelliğini taşıyacak Salarha Tünelleri’nin ihalesi Ankara’dan canlı bağlantıyla yapıldı. Yaklaşık 200 milyon TL’ye maliyeti olan tünelin toplam uzunluğu 4 bin 350 metre olacak.

Rize’nin Dörtyol Köyü’nde AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingle Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü’ne canlı bağlantı kurularak, Salarha Tünelleri’nin ihalesi yapıldı. Çalışmalar bu yıl içerisinde başlayacak.

Düzenlenen Mitinge, TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, AK Parti Rize Milletvekili Adayları Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(3).jpg

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, “Benim için bu dağlar çok derin bir anlamı ifade ediyor. Bu köylerden, Mağloz’dan, Aron’dan, Sütlüce’den, Camidağı’ndan, Andon’dan çarşıya gitmek için bu dağları patika yollardan yürüyerek çıkmak zorundaydılar. O günlerden bu günlere. AK Parti geçen süre içinde Rizemize ve Türkiyemiz’e çok yatırımlar yaptı. Bu gidişin devam etmesi için istikrarın korunması, Türkiye’nin siyasi çalkantılara girmemesi gerekmektedir”

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(7).jpg

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan canlı yayınla mitinh alanına bağlanarak yaptığı açıklamada, “Salarha Tünellerinin ihalesini yaptık. 30 adet firma teklif verdi. İhale komisyonumuz dosyaları en kısa sürede inceleyip değerlendirecek, yer teslimini yapıp bu yıl çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. Küçükçayır yolu, Dörtyol mevkii ve Rize Çevre Yolu’nun İlahiyat Fakültesi mevkiinde yapılacak olan kavşaklarla birbirine bağlanacak ve Sahil Yolu’na da entegre olacaktır”

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, “Bazıları konuşur, bazıları iş yapar hizmet üretir. Bazıları yol keser, bazıları yol açar, milleti rahatlatır. İşte yapan AK Parti kadrolarıdır. Bunun arkasında siz aziz milletimiz vardır. Bizden öncekiler paranın üzerinde tünel yaptılar. 6 tane tünelleri, sıfırları vardı. O tünelleri söktük  attık. Biz şimdi ovaları ve dağları delerek birleştiriyoruz”

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(10).jpg

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, “Salarha Tüneli’ni ilk gündeme getirdiğimizde karşımıza çok güçlü bir muhalefet çıktı. “Bu hayaldir, yapılamaz” dediler. Salarha Tünellerimizin ihalesini gerçekleştirdik. Onlar konuşur AK Parti yapar diyorum. Son dönemlerde Selahattin Demirtaş ısrarla “Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapmayacağız” diyor. Rizeliler ve AK Parti Rize teşkilatı olarak şu diyoruz “Israrla Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağı”” dedi.

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(5).jpg

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Başkalarının gördüğü rüyaları biz gerçekleştirdik. Ovit, Rize Limanı, Salarha Tünelleri, Havalimanı ve daha birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Siz arkamızda durduğunuz müddetçe hayalleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz”

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(2).jpg

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, “Rize için daha açacak çok tünelimiz, yürüyecek çok yolumuz olacaktır” diye konuştu.

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(6).jpg

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, “AK Parti iktidarları döneminde bunun gibi onlarca tünel yapıldı. Dağlar delindi. İşte bütün bunlar bu milletin desteğiyle oldu. Kimse Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hareketini durduramaz” dedi.

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(9).jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yolun ayrılmayan bu ekibin birlik beraberlik içerisinde çalıştığı Rize’de projelerin bir bir hayata geçtiğini görmek mutluluk vericidir. Bu tünel vasıtasıyla Salarha vadisiyle Rize’yi birleştirerek, yeni bir Rize oluşturacağız. Yeni Türkiye vizyonuna uygun olarak yeni Rize’yi bu vadiye taşıyacağız. Yarın saat 12’de Timya Vadisi’nin temel atma törenini yapıyoruz. Pazar günü de Cumhuriyet Meydanı’nda ilk binayı hep birlikte yıkıyoruz”

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(8).jpg

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dağları taşları delerek sadece sizlere hizmet için her birimiz koşturuyoruz. 7 Haziran’da hedefimizin çok güçlü bir Türkiye birinciliği olmalıdır. Rizelilerin her biri siyaseti ve ne olup bittiğini çok iyi bilir” diye konuştu.

salarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(4).jpgsalarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(1).jpgsalarha-tunellerinin-ihalesi-yapildi-calismalar-basliyor-(11).jpg