Saldırganlar tespit edildi

Saldırganlar tespit edildi
İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Olayı gerçekleştiren örgüt ve bağlantılı olduğu kişiler tespit edildi. Saldırganlar Suriye rejim ve istihbarat yanlısı örgütle bağlantılı" dedi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki hain saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bölgede buluştu. Bakanlar, hain saldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Güler, saldırının iki noktada büyük miktarda bomba yüklü iki araçla yapıldığını ifade etti.

Saldırıyı gerçekleştirilenlerle ilgili ilk tespitleri de paylaşan Güler, "Olayı gerçekleştiren örgüt ve bağlantılı olduğu kişiler tespit edildi. Suriye'deki rejim yanlısı örgütlerle ve oradaki istihbarat yanlısı örgütlerle irtibatlı oldukları belirlendi." dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Saldırganların Suriye'deki El Muhaberat'la bağlantılı olduğu belirlendi" diye konuştu.

Atalay, "Olayın faillerinin tespitiyle ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlanmıştır. Saldırıyı düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye'deki rejim  yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenmiştir. Örgüt de bellidir, kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır. Menfur hadisenin Suriyeli sığınmacılarla, Suriye muhalefeti ve Suriyeli sığınmacılarla ilgisinin olmadığı kesindir" açıklamasını yaptı.