Salzburg Zirvesi Sona Erdi

Salzburg Zirvesi Sona Erdi
Avusturya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avusturya Başbakanı Christian Kern, Çekya Başbakanı Bohuslav Sobotka...

Avusturya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avusturya Başbakanı Christian Kern, Çekya Başbakanı Bohuslav Sobotka ve Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun katıldığı "Salzburg Zirvesi" sona erdi.

Avusturya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Salzburg Zirvesi sona erdi. Zirvede, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avusturya Başbakanı Christian Kern, Çekya Başbakanı Bohuslav Sobotka ve Slovakya Başbakanı Robert Fico bir araya geldi. Liderler, Avrupa genelinde aynı alanda çalışan işçiler arasındaki gelir dengesizliği başta olmak üzere güvenlik ve sığınmacı konularının ele alındığı zirvenin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 1996 yılında yürürlüğe giren AB iç pazarında çalışan işçilerin haklarını belirleyen yasanın yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, yapılacak düzenlemenin Avrupa pazarını güçlendirmesinin yanı sıra, aynı alanda çalışan işçilerin eşit gelir ve standartlara sahip olmasını sağlayacağını ifade etti. Macron, Avrupa'nın yeni bir yol haritası belirleyerek, ekonomi, güvenlik ve göçmen konusuna kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapması gerektiğini belirtti.

Avusturya Başbakanı Christian Kern de Avrupa'da ekonomik alanda uzun bir aradan sonra iyi gelişmeler kaydedildiğini ifade etti. Kern, "Daha güçlü bir Avrupa için yeni atılımlara ihtiyaç var. AB genelinde aynı alanda çalışan kişiler, farklı gelir ve standartlarda çalıştırılıyor. Ekim ayında gerçekleşecek AB Liderler Zirvesinde konunun çözülmesi için bir girişimde bulunma kararı aldık. Konunun çözümü için bu tarihe kadar birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz "dedi.

(Mehmet Emin Avcı /İHA)

Kaynak:IHA