Samistal’de Jandarma Korumasında Yol Yapımı

Samistal’de Jandarma Korumasında Yol Yapımı
Rize’de Samistal yaylasında eylemler ve mahkemenin durdurma kararının ardından durdurulan yol çalışmalarına dün gece yeniden başladı.

Dün gece Samistal yaylasına 300 jandarmayla birlikte gelen iş makineleri yol çalışmalarına başladı. Bölgede direnişte olan yaşam savunucularının direnişine rağmen başlayan çalışmalar jandarma korumasında devam ediyor.

Bölgede direnişte olan Fırtına İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, “Gece Yarısı Samistal Yaylası'na çıkan kalabalık bir jandarma ekibi dozeri koruma altına alarak, yaylacıları ve nöbet bekleyenleri dozerden uzak tutarak çalışmayı yeniden başlattı!

samistal.jpg

Eylemciler yaptıkları açıklamada, Yangından mal kaçırır gibi, mahkeme kararının açıklanmasını beklediğimiz bu günlerde kaçak yollarını acele ile inşa etmeye çalışıyorlar! Plansız hukuksuz kaçak yollarını yapmak için acele ediyorlar... Aceleleri var, taşları kayaları meralardan yuvarlayarak, hafriyatlarını meraya, alpin çayırlara saça döke hızla yolu yapıyorlar” dendi.

Yeşil Yol çalışmasının başlamasıyla birlikte Çamlıhemşin başta olmak üzere birçok bölgeden yurttaşların Samistal yaylasına gitmeye çalıştığı öğrenildi