Şampiyon boksöre 5 cumhuriyet altını

Şampiyon boksöre 5 cumhuriyet altını
Orta sıklette Kıtalararası Boks Şampiyonu olan Selçuk Aydın, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

Orta sıklette Kıtalararası Boks Şampiyonu olan, bir süre önce de Avrupa Şampiyonu unvanını kazanan Selçuk Aydın, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

Vali Kızılcık, kabulde yaptığı konuşmada, Aydın'ın adını boks tarihine yazdırdığını, yazdırmaya da devam ettiğini söyledi. Başarının alkışlanması ve takdir edilmesi gerektiğini belirten Vali Kızılcık, ''Gerçi başarılı olan insanlar, mütevazı oldukları için göstermek istemezler, ama her başarı alkışlanmalı, takdir edilmeli ve teşvik edilmelidir. Biz de bu amaçla daha başarılı olması için kendisini destekliyoruz ve teşvik ediyoruz'' dedi.

Kızılcık, sporun bütün alanlarında başarılı olmak istediklerini ifade ederek, ''Futbolundan, jimnastiğine ve boksundan diğer alanlara kadar... Finlandiya Tampere'de düzenlenen 10. Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde de gördük; gerçekten sporun bütün alanlarında yetenekli sporcularımız var'' diye konuştu.

Orta sıklette Kıtalararası Boks Şampiyonu olan ve bir süre önce Belçikalı Jackson Osei Bonsu'yu teknik nakavtla yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını da elde elden Selçuk Aydın, Vali Kızıkcık'a verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti. Aydın, yetkililerin ilgisinin kendisini motive ettiğini ve daha çok çalışmak zorunda hissettiğini belirterek, ''Önümüzde dünya şampiyonluğu için tek maç kaldı. İnşallah halkımın da desteğiyle beraber onu da kazanıp Türk boks tarihine adımı altın harflerle yazdırmak istiyorum. Kesinlikle bu moralle dünya şampiyonluğunu kazanacağıma inanıyorum. Valimize söz veriyorum; çok çalışıp dünya şampiyonu olacağım'' diye konuştu.

Vali Recep Kızılcık, Selçuk Aydın'a 5 kıtayı temsilen 5 Cumhuriyet altını hediye etti.