Şampiyon Galatasaray galibiyetle tamamladı

Şampiyon Galatasaray galibiyetle tamamladı
Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında şampiyon Galatasaray, sahasında Trabzonspor'u 2-0 yenerek sezonu 71 puanla tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında şampiyonluğunu 3 hafta önceden garantileyen Galatasaray, sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Galatasaray 2-0 kazanarak sezonu üç puanla kapatmayı başardı.

Mücadelede Galatasaray'a galibiyeti getiren goller 34. dakikada Albert Riera ve 52. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi. Sezon başında Trabzonspor'dan Galatasaray'a olaylı şekilde transfer olan Burak Yılmaz, eski takımına attığı golün ardından abartılı bir sevinç gösterisinde bulunmazken 47. dakikada Trabzonspor'dan Olcan Adın'ın bir şutu ise direkten oyun alanına döndü.

Bu sonucun ardından şampiyon Galatasaray sezonu 71 puanda kapatırken Trabzonspor ise güç dönemlerden geçtiği 2012-2013 sezonunu 46 puanla noktaladı.

Karşılaşmanın ardından Galatasaray takımı maçlarını tamamlayıp tatile çıkarken Trabzonspor ise Türkiye Kupası finaline gözünü çevirdi. Bordo mavili ekip, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 22 Mayıs'ta Fenerbahçe ile karşılaşacak.

SNEIJDER'İN YERİNE EMRE ÇOLAK

Bordo-mavilileri Türk Telekom Arena'da konuk eden sarı-kırmızılı ekipte, son oynanan Fenerbahçe maçına göre kadroda tek değişiklik olurken, sakatlığı süren Sneijder'in yerine bu kez Emre Çolak ilk 11'de sahaya çıktı.

Galatasaray'da cezalı teknik direktör Fatih Terim ve takım kaptanı Sabri Sarıoğlu görev yapamadı.

GALATASARAY ŞUTLARLA BAŞLADI

Şampiyonluğunu iki hafta önce ilan eden ve son maçında Trabzonspor'u ağırlayan Galatasaray, karşılaşmaya rahat başladı. Açık oyunu sergileyen rakibi karşısında orta sahasını kalabalık tutan sarı-kırmızılı takım, özellikle uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı.

İlk dakikalarda Drogba, Hamit ve Melo'nun şutları, kaleci Tolga'nın kontrolünde Trabzonspor ağlarıyla buluşmadı.

TRABZONSPOR ÇOĞALAMIYOR

Galatasaray karşısında maça kendi yarı sahasına kapanarak başlayan Trabzonspor, ilk yarıda gol pozisyonu bulmakta zorlandı.

Bordo mavili ekipte Henrique takım arkadaşlarından istediği topları Galatasaray ataklarını daha fazla kendi yarı sahasında karşılamak zorunda kaldı.

RIERA EŞİTLİĞİ BOZDU

Karşılaşmada Galatasaray, gol bulmak için daha çok çaba sarfeden takım oldu. Sarı kırmızılı takım orta alandan ve kanatlardan etkili hücumlar geliştirerek Trabzonspor kalesini ablukaya aldı.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde ise Galatasaray maçtaki eşitliği bozan taraf oldu. Hamit'in şık pasıyla ceza sahasının sağ tarafında müsait durumda topla buluşan Eboue, penaltı noktasında bulunan Burak Yılmaz'ı gördü. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Tolga'nın çıkardığı meşin yuvarlak sol çaprazdan ceza sahasına giren Riera'nın önünde kaldı. Riera da sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-0'lık Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA OLCAN ETKİSİ

Maçın ikinci yarısında Trabzonspor adına oyuna giren isim olan Olcan Adın, maçta kalitesini göstermeyi kısa sürede başardı.

46. dakikada Adrian'ın yerine oyuna giren Olcan, 47. dakikada ceza sahası dışından çektiği sert şutta direği geçemedi. Havada süzülen top kaleci Muslera'nın bakışları arasında direğe çarparak dışarı çıktı.

BURAK ESKİ TAKIMINA ATTI

Galatasaray'dan sezon başında Trabzonspor'a olaylı şekilde transfer olan Burak Yılmaz, ilk yarı boyunca denediği gol pozisyonlarında 52. dakikada başarı sağladı.

Hızlı gelişen Galatasaray atağında Amrabat, pasını Burak'ın önüne attı. Burak topla buluştu ve ceza alanına girdi. Soğukkanlı bir şekilde sol ayağıyla şutunu çeken Burak topu ağlarla buluşturdu. Bu golün ardından Burak Yılmaz'ın abartılı bir sevinç gösterisi yapmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

İKİ TARAFIN HAMLELERİ

İkinci golün ardından Galatasaray takımı oyunu rolantiye aldı. Trabzonspor'un Galatasaray'ın üzerine gitmemesi nedeniyle oyunda zaman zaman sıkışmalar oluştu.

Galatasaray cephesinde teknik sorumlu 81. dakikada Elmander ve Umut Bulut'u oyuna aldı. Hamit ve Drogba ise kenara geldi.

Trabzonspor'da Olcan Adın'ın yanı sıra Marek Cech ve Soner Aydoğdu ikinci yarıda görev yaparken Adrian, Sapara ve Giray ikinci yarıda kenara geldi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince Galatasaray sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

galatasaray-trabzon-maci.jpg

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Hüseyin Göçek xx, Selçuk Kaya xx, Erdem Bayık xx

GALATASARAY: Muslera xx Eboue xx, Dany xx, Semih xx, Riera xx Hamit xx (Umut dk. 82 x), Melo xx (Amrabat dk. 40 xx), Selçuk xx, Emre Çolak xx, Burak xx Drogba xx (Elmander dk. 81 x)

YEDEKLER: Eray, Gökhan, Hakan Balta, Yekta

ANTRENÖR: Ümit Davala

TRABZONSPOR: Tolga xx, Zeki xx, Giray xx (Cech dk. 46 x), Mustafa xx, Celustka xx, Yasin xx, Aykut xx, Zokora xx, Sapara xx (Soner dk 64. x), Adrıan xx (Olcan dk. 46 xx), Henrıque xx

YEDEKLER: Zeki, Serkan, Abdullah, Halil Altıntop

TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

GOLLER: Riera (dk. 34), Burak (dk. 52) (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Zokora, Cech, Yasin (Trabzonspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

6. dakikada Riera ceza sahasına girmeden verdiği ara pasında topla buluşan Drogba’nın gelişine vuruşunda kaleci Tolga son anda topu kornere çeldi.

19. dakikada Aykut’un ceza sahasının dışından sert vuruşunda kaleci Muslera topa tek hamlede sahip oldu.

21. dakikada Emre Çolak’ın sol kanattan ceza sahasının içinde yaptığı ortada Burak Yılmaz topla buluştu. Burak’ın sert vuruşunda tehlikeyi son anda savunma uzaklaştırdı.

34. dakikada Eboue’nin sağ kanattan ceza sahasının içine yaptığı ortada topla buluşan Burak’ın sert vuruşunda top kaleci Tolga’dan geri döndü. Dönen topu iyi takip eden Riera’nın sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Henrique pasını topla buluşan Olcan’ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top direğe çarparak auta çıktı.

52. dakikada Amrabat ara pasında topla buluşan Burak’ın ceza sahasının içinde sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

60. dakikada Amrabat’ın ceza sahasının dışından sert vuruşunda top az farkla auta çıktı.

78. dakikada Olcan’ın ceza sahasının dışında bulunan Soner’e pas verdi. Soner’ın ceza sahasının dışından sert vuruşunda top az farkla auta çıktı.