Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Türk takımlarının işi çok daha zor

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Türk takımlarının işi çok daha zor
UEFA tarafından bu sene yeni yürürlüğe girecek olan statü yüzünden Şampiyonlar Ligi'ne giden Fenerbahçe ve Galatasaray'ı zorlu rakipler bekliyor. Fenerbahçe bu sezon hiç bir kura çekiminde seri başı olamayacak

UEFA tarafından bu sene yeni yürürlüğe girecek olan statüye göre ilk torbada Avrupa sıralamasında ilk 8 ülkenin takımları yer alacak.

Bu kurala göre ise, Barcelona, Chelsea, B.Münih, Juventus, Benfica, PSG, Zenit ve PSV, seribaşı olarak ilk torbada yer alacaklar. 2. torbada ise yine birbirlerinden güçlü rakipler bulunuyor. Real Madrid, A.Madrid, Porto, Arsenal, Manchester City ve ön elemeyi geçerlerse M.United, Valencia ile Bayer Leverkusen takımları yer alacak. 

Galatasaray’nda yer alacağı 3. torbada ise Lyon (Fra), D.Kiev (Ukr), Olympiakos (Yun) ve Basel (İsv) (Turu geçerse ön elemeden gelecek) yer alacak. Sezonu ikinci sırada tamamlamayı garantileyen Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak. Sarı-lacivertliler, kura çekiminde seri başı olamayacak.
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 3. ön eleme turuna katılacak. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak olan Fenerbahçe'ye birbirinden zorlu rakipler bekliyor.

PUAN DURUMU

Şampiyonlar Ligi'nde iki ön eleme turu oynayacak olan Fenerbahçe, play-off turunda yine birbirinden zorlu rakipler bekliyor. Fenerbahçe'nin 30,020 puanı bulunuyor. Şu ana kadar Ajax (66,195), Club Brugge (41,440), Monaco (31,483), Young Boys (31,375), Sparta Prag (30,825), Rapid Wien (15,635) ve bu ön eleme turunda yer almayı garantilediler. Bu turda 5 takım seri başı olacağı için 6 takımın 5 tanesinin puanı Fenerbahçe'den daha yüksek olduğu için Fenerbahçe, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda kesin olarak seri başı olamayacak.

RUSYA'DAN CSKA MOSKOVA

Rusya Ligi'nden da CSKA Moskova (55,599) veya Krasnodar (15,099) Ukrayna Ligi'nden Dnipro (52,033) Dinipro UEFA Kupasını alırsa Shakhtar Donetsk (86,033)’te seri başı olacak. Yunanistan Ligi'nden ise PAOK (40,880), Panathianikos (19,880), Asteras (13,380), Atromitos (10,380), ya da bu tura katılmaya hak kazanacaklar. Rusya Ligi'nde CSKA Moskova, bu hafta oynayacağı maçını kazandığı takdirde bileti alan takım olmakla beraber aynı zamanda da seri başı takımlar arasında yer alacak.

PAOK ŞAMPİYONLAR LİGİ VİZESİNİ ALIRSA SERİ BAŞI OLACAK.

Yunanistan Ligi'nde Şampiyonlar Ligi Play-off' maçları oynanıyor, 6 haftalık fikstürün 2 haftası geride kaldı ve Panathinaikos 4 puan farkla liderlik koltuğunda oturuyor. Panathinaikos, Play-off'u zirvede bitirdiği takdirde seri başı olamayacak.

Yunanistan'dan seri başı olma ihtimali tek takım PAOK. PAOK, Yunanistan Play-Off’unu lider olarak bitirse Fenerbahçe'nin 3. Ön Eleme Turu'nda Monaco ile eşleşmeyecek.

FENERBAHÇE'NİN PLAY-OFF'A KALMASI DURUMUNDA...

Temsilcimiz Fenerbahçe, 3. Ön Eleme Turu'nu geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'na katılacak. Bu turda da yine 10 takım yer alacak. Bu 10 takım da yine seri başı statüsü uygulanacak. Ülke puanı sıralamasında ilk 3 sırasında yer alan ülkelerin (İspanya, İngiltere, Almanya) ve 4. olan takımı ve UEFA Ülke Puanı Sıralamasında 4 ve 5. sırasında yer alan ülkelerin (İtalya, Portekiz) ise 3. olan takımları Şampiyonlar Ligi Play-off Turu'nda "Şampiyon olmayan takımlar klasmanında" yer alacak. Fenerbahçe'nin de yer aldığı Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndan şampiyon olmayan takımlar klasmanında gelecek olan 5 takımla birlikte, kura çekiminde seri başı statüsü uygulanacak ve eşleşme seri başı durumuna göre yapılacak.

İngiltere'den Manchester United (103,078), İspanya'dan Valencia (99,885), Almanya'dan Bayer Leverkusen (87,883) ve Portekiz'den ise Sporting Lisbon (56,276) bu tura katılmayı garantilediler. İtalya'dan ise Lazio (49,102) ile Napoli'den (84,102) biri daha Şampiyonlar Ligi vizesini alacak. Fenerbahçe, burada da yine seri başı olamayacak. Çünki; 5 takımın da puanı Fenerbahçe’den yüksek. Kısacası Fenerbahçe’yi ön elemelerde ve Galatasaray’ı da gruplarda çok güçlü takımlar bekliyor. 2015-2016 sezonunda ise UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi finali 28 Mayıs 2016’da İtalya’nın Milano kentindeki San Siro Stadı’nda oynanacak.
Şu anda avantajı elinde bulunduran ve Ligleri biten takımların son durumuna göre Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri;
SERİ BAŞI
Ajax
Club Brugge
Monaco
CSKA Moskova (*)
Shakhtar Donetsk (*) / Dnipro (*) (İki takım da her ihtimalde seri başı)
SERİ BAŞI OLMAYAN
Sparta Prag
FENERBAHÇE
Panathinaikos
Rapid Wien
Krasnodar (*)
Not: PAOK'un Şampiyonlar Ligi vizesi alması durumunda ise durum değişecek. PAOK seri başı olacak grupta yer alacak.
NOT: Fenerbahçe'nin Play-off Turu'na kalması durumunda muhtemel rakipleri ise
Manchester United
Valencia
Bayer Leverkusen
Sporting Lisbon
Lazio veya Napoli takımlarından biri ve bu takımlara ek olarak 3. Ön Eleme Turu'nu geçip Play-Off turundan gelmesi muhtemel rakipler
Shakhtar Donetsk
Dnipro (Dnipro Kupayı UEFA Kupasını kaldırırsa seri başı olacak)
Ajax
CSKA Moskova
Club Brugge
Monaco
ŞAMPİYONLAR LİGİ TORBALARI DÖRT TORBADAN OLUŞACAK.

1.TORBA
Barcelona (İsp)
Chelsea (İng)
B.Münih (Alm)
Juventus (İta)
Benfica (Por)
PSG (Fra)
Zenit (Rus)
PSV (Hol)

2.TORBA
R.Madrid (İsp)
A.Madrid (İsp)
Porto (Por)
Arsenal (İng)
M.United (İng) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek
Valencia (İsp) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek
Leverkusen (Alm) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek
M.City (İng) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek

3.TORBA
GALATASARAY (TÜR)
Lyon (Fra)
D.Kiev (Ukr)
Olympiakos (Yun)
Basel (İsv) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek

4.TORBA
M’Gladbach (Alm)
Wolfsburg (Alm)
Gent (Bel)
FENERBAHÇE (TÜR) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek
Salzburg (Avus) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek
V.Plzen (Çek Cum.) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek
Celtic (İsk) (Turu geçerse) ön elemeden gelecek