Samsun başkanını seçti

Samsun başkanını seçti
Spor Toto Süper Lig'e yükselen Samsunspor Kulübü'nün Başkanlığına iş adamı Kazım Gürol Yılmaz seçildi.

Bank Asya 1. Lig'de ikili averaj nedeniyle ikinci olarak 5 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkan Samsunspor'da, olağanüstü genel kurulda yeni yönetimi belirlerken, yeni yönetime kulübün şirketleşmesi yönünde yetki verildi.

Canik Kültür Merkezi'nde yapılan Samsunspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'na Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, CHP Milletvekili Adayı Haluk Koç, Samsunlu işadamı Metro Şirketleri Yönetim Başkanı Galip Öztürk, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, eski futbolcu Tanju Çolak ve Samsunspor delegeleri katıldı.

1.20110605033233..jpg

Samsunspor Futbol Şubesi'nin amatör ve profesyonel olarak bir bütün halinde tüm aktif ve pasifiyle birlikte kurulacak Samsunspor Futbol Yatırımları A.Ş.'ye devrine, derneğin de futbol şubesinin borçlarından 2 yıl süreyle sorumluluğunun devam etmesine, kurulacak olan Samsunspor Futbol Yatırımları A.Ş. ile devir sözleşmesi yapılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşüldüğü ve oy birliği ile kabul edildiği genel kurulda söz alan Metro Şirketleri Yönetim Başkanı Galip Öztürk, "Sanki bu kulübü 'halka açacağız, satacağız' gibi bir düşünce olmasın, böyle bir planlama yapılmadı, ne haddimize. Kimse Samsunspor'u satamaz, karşısında da bizi bulur. Böyle bir şey olmayacak. Bizim burada ortaya çıkartmak istediğimiz; halka açık, Sermaye Piyasası Kurulu'na tabi bir şirket ortaya çıkartıp, bir kurum oluşturmak. Yani evrensel bir doğruyu, 2014'te UEFA'nın kriterlerinde zorunlu olacak bir kurumsallığı bugünden Samsunspor'a kazandırmak; Samsunspor'u bu şehrin ticaretinde, siyasetinde söz sahibi olan, kasasında parası olan, hepimizin sahibi olduğu bir kurum yapmak. Hepimizin sahibi olduğu deyince, 'biz borsaya açacağız, bunu da satacağız' şeklinde anlaşılmasın. Kimse bir şey satamaz ilk önce ben karşı çıkarım" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Samsunlulara verdiği stat sözünü hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Süper Lig'deki 3. sezonunda Samsunspor, 'Stadyum Samsun'da maçlarını oynayabilecek hale gelecek. En büyük hayalimiz o görkemli statta Süper Lig'in şampiyonluk kupasını kaldırabilmektir" diye konuştu
Samsun'a yapılacak yeni statta son teknolojinin kullanılacağını belirten Bakan Mustafa Demir, "Stat bugün 30 bin kişilikte olur, gerekirse yarın bir gün 40 bin kişilik olacak şekilde de yapılabilir. Ama Türkiye'nin en iyi statlarından birisi olacak. Son teknoloji kullanılacak, verimli işletilir olacak, tükettiği enerjinin bir kısmını üreten bir stat olacak" şeklinde konuştu.

Olağanüstü genel kurulda hazırladığı liste ile yönetime talip olan ve delegelerin oybirliği ile seçilen yönetimin başındaki isim olan Kazım Gürol Yılmaz ise şunları söyledi: "Daha önceki yönetimden devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşımaya hazırız. Samsunspor'u uluslararası arenada önemli bir marka yapmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Bu hedefe ulaşmak için en büyük destekçimiz Samsunsporlular olacak."

Samsunspor'un yeni yönetiminde şu isimler bulunuyor: "Kazım Gürol Yılmaz, Suat Çakır, Cevat Öncü, Tarık Cengiz, Fethi Eldemir, Haluk Tan, Mehmet Cahit Kaya, Selçuk Kemeröz, Bilal Seyhan, Tahsin Raci Kosif, Adem Çakır, Murat Temiz, Aykut Çepni, Abdi Azgar, Hasan koç, İsmail Hut, Hasan Akkuş, Mustafa Savaş Bayar, Veysel Tokatlıoğlu ve Can Aydın."

2.20110605033249..jpg