Samsun-Sinop Arası 1.5 Saate Düşecek

Samsun-Sinop Arası 1.5 Saate Düşecek
Bakan Yıldırım, Kastamonu ve Zonguldak'a kadar gelindiğinde Karadeniz'deki sahil yolunun tamamen bitmiş olacağını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, bözel uçakla geldiği Sinop'ta ilk olarak Sinop Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu'ndaki, 300 bin lira maliyetle kurulan gemi simülatörünün açılışını yaptı.

Burada gemi simülatörü hakkında üniversite yetkililerinden bilgi alan Yıldırım'a, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan tarafından plaket takdim edildi.

Ardından Sinop-Gerze-Yakakent ile havaalanı bağlantı yollarında incelemede bulunan Bakan Yıldırım, yolun Gerze Viyadüğü bölümünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Samsun-Sinop arasındaki yolun özel inşaat teknikleri kullanılarak yapıldığını anlatan Yıldırım, Samsun'un Yakakent ilçesi ve Sinop'un Gerze ilçesi arasındaki yolun 37 kilometre olduğunu söyledi.

Yol açıldığında, aralarında yaklaşık 160 kilometre olan Samsun'dan Sinop'a 1.5 saatte rahatlıkla seyahat edilebileceğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: ''Adım adım Sarp'tan İstanbul'a kadar sahil yolunu yaparak devam ediyoruz. Bundan sonra Kastamonu, Zonguldak'a kadar geldiğimiz zaman sahil yolu tamamen bitmiş olacak. Bir yandan da üçüncü köprü ve onun devam eden bağlantılarını da Karasu'ya birleştirdiğimizde artık Edirne'den çıkan bir vatandaşımız İstanbul üzerinden sahil yolundan Gürcistan'a kadar rahatlıkla 1400 kilometrenin üzerinden yolu katederek, Karadeniz sahillerinin güzelliklerini temaşa ederek seyahatini tamamlayacak.''

Yolun açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki yılın ikinci yarısından sonra yapılacağını belirten Yıldırım, eski Sinop yolunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için yolun Yakakent-Gerze arasındaki bölümünü trafiğe açtıklarını açıkladı.