Samsun'da HDP Mitinginde Olay Çıktı VİDEO İZLE

Samsun'da HDP Mitinginde Olay Çıktı VİDEO İZLE
Samsun'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mitingine tepki gösteren Samsunlular miting alanına yürüyünce polis ile eylemciler arasında olaylar çıktı. Polisin biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Samsun'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mitingine tepki gösteren bir grup vatandaş ile polis arasında yaşanan olaylar, ortalığı savaş alanına çevirdi.

Miting alanına yürüyen bir grup, "Samsun'da PKK istemiyoruz", "Emniyet uyuma PKK'yı koruma", "Burası Samsun buradan çıkış yok" şeklinde sloganlar attı. Ellerinde Türk bayrakları ile miting alanına yürüyen vatandaşlar, polisin engeli ile karşılaştı. Polis geniş güvenlik önlemi alırken, eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.

samsunda-hdp-mitinginde-olay-cikti.jpg

Eylemciler miting alanından ayrılanlara saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. İkazlara rağmen dağılmayıp mitinge katılanların otobüslerini taşlayıp saldıran eylemcilere TOMA ve çevik kuvvet polisi ile gaz ve su sıkılarak müdahale edildi. Çok sayıda eylemci, polis ve mitinge katılanlar yaralanarak hastanelere kaldırıldılar. Biber gazından etkilenen vatandaşlar, polis ve eylemciler zor anlar yaşadılar.