Samsun'da kadınların ürettiği ürünler sergilenecek

Samsun'da kadınların ürettiği ürünler sergilenecek
SAMSUN (AA) - Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulunca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların ürettiği ürünler satışa sunulacak.Samsun İl...

SAMSUN (AA) - Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulunca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların ürettiği ürünler satışa sunulacak.

Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu ve Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık ile yönetim kurulu üyeleri, Anadolu Ajansı Samsun Bölge Müdürü İsa Sansar'ı ziyaret etti.

Kınık, ziyarette, amaçlarının yerel düzeyde kadın erkek eşitliğini güçlendirmek olduğunu söyledi.

Kadın ve kız çocuklarının ihtiyaçlarına yönelik hizmetler geliştirdiklerini aktaran Kınık, "Kadınların yerel karar alma mekanizmalarına katılmasını sağlamayı da amaçlamaktayız. Ayrıca kadınların sosyal hayata katılmasını sağlayarak ekonomik alanda ürettiklerini insanlara tanıtmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda Samsun'da ilk kez Amazon Çarşısı'nın açılışını yapacağız." dedi.

Çarşının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da açılacağını ve çarşıda kadınların ürettiği ürünlerin yer alacağını anlatan Kınık, "Amacımız Samsun'da yaşayan kadınların ekonomik, sosyal, kültürel potansiyelinin ortaya çıkarılması ve kadın emeğinin görünürlüğünü artırmaktır. Bu konuda üretim yapan kadınlarımızın gelecekte patent almasına katkı sağlamayı arzulamaktayız. Yine patent alan kadınlarımızın da ürettiklerini daha fazla pazara ulaştırmasını istiyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı Bölge Müdürü İsa Sansar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansi