Samsun'da protestolar gece de devam etti

Samsun'da protestolar gece de devam etti
Samsun'da, Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında yol devriyesi görevi yapan jandarma ekiplerine teöristlerin hain saldırı sonucu 7 askerimizin şehit olmasına, tepkiler gece de devam etti.

Samsun'da gündüz saatlerinde birçok derneğin ve vatandaşın yaptığı protesto yürüyüşünün ardından, halk gece de sokağa döküldü. Çiflik Mahallesi Gürbüz Sokak üzerinde toplanan vatandaşlar, Türk Bayrağı açarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere, polise uzanan eller kırılsın", "DTP Şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Çevredeki esnaf ve vatandaşların da katılım sağladığı protesto yürüyüşünde, PKK elebaşı teröristbaşı Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar atıldı.

Polis güvenliği eşliğinde yürüyüşünü yapan vatandaşlar, Çiflik Caddesi üzerinde bulunan Şehit Polis Memuru Ahmet Kaya'nın isminin verildiği Çiflik Polis Noktası önünde durarak İstiklal Marşı okudu. Ardından 7 şehitin ismi tek tek okunarak, her biri için "Ölmedi burada" diye bağırarak, tepkilerini dile getirdi. PKK terör örgütüne lanetler okunarak devam eden yürüyüşe yoldan geçen bir kadın da haykırarak, "Türk kürt kardeştir. Bunu bozan kalleştir" sloganını bir kaç kez tekrarlayarak, hainlerin kirli emellerinin ne olduğunu vatandaşların bildiğini gösterdi.

Olaysız bir şekilde tamamlanan prostesto yürüyüşü Samsun Atatürk Anıtı önünde sona erdi.